Наші науковці знають як зберегти буковинського лелеку

Наші науковці знають як зберегти буковинського лелеку

3 листопада 2013 р. у національному природничому парку «Хотинський» (м. Хотин Чернівецька обл.) за сприяння Західноукраїнського орнітологічного товариства та Державного природознавчого музею НАН України (м. Львів) відбувся науково-практичний семінар «Збереження чорного та білого лелеки на території Буковини».

Від Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка у якому взяли участь кандидат біологічних наук, декан природничого факультету професор М.Д. Матвєєв та заступник декана з наукової роботи та інформатизації навчального процесу кандидат біологічних наук М.О.Тарасенко, студенти V курсу та магістранти природничого факультету.

На семінарі обговорювались сучасний стан популяцій та охорони білого та чорного лелеки; було представлено досвід енергетиків «Прикарпаттяобленерго» в напрямку охорони білого лелеки, а також освітня програма «Лелека», а також питання співпраці природничого факультету Кам’янець-Подільського національного університету  імені Івана Огієнка з НПП «Хотинський» в напрямку організації та проведення виробничих та польових практик, спільних наукових експедицій, проходження курсів підвищення кваліфікації, організації та проведення спільних конференцій та природоохоронних заходів.

На зібранні, окрім науковців, були присутні методисти та вчителі біології Кельменецького, Хотинського, Новоселицького р-нів Чернівецької обл. та Заліщицького р-ну Тернопільської обл. Представники природничого факультету ознайомили присутніх зі структурою, спеціальностями та умовами вступу до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в 2014 р.

 

Євген Баблюк, старший лаборант

 кафедри географії та екології природничого факультету