Зустріч у форматі online

Зустріч у форматі online

Ні для кого не є секретом, що Хмельницький національний університет активно співпрацює з нашим вишом. 18 грудня  о 14.30 у тандемі двох найбільших вишів Хмельниччини  була проведена інтерактивна зустріч в режимі online народного депутата України, радника Президента України, президента Благодійного Фонду “Схід-Захід разом” Володимира Зубанова з представниками навчальних закладів нашої області.

Сама зустріч проводилася у відносно новому для нас форматі – форматі інтернет-конференції. Із вступним словом у конференц-залі перед початком онлайн-трансляції до студентства звернувся безпосередній ініціатор та організатор її проведення через мережу Інтернет, начальник центру інформаційних технологій нашого університету Олександр Слободянюк. «Усі ви по суті, станете зараз свідками історичної події – це перша інтернет-конференція, яка проводиться в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, безпосередньо, з двома вишами нашої області в прямому ефірі. Це хороша тенденція, яку ми будемо активно розвивати далі, – наголосив Олександр Васильович. – Сподіваюся, що спілкування з гостем Хмельницького національного університету буде цікавим і корисним для всіх вас».

Сама зустріч проходила у очній формі в актовому залі Хмельницького національного університету. Між двома вишами був влаштований відеоконференцзв’язок, тому присутні глядачі та гості в обох залах могли не лише бачити один одного, але задавати запитання в режимі реального часу. Дійсно після незначної затримки на сцені актової зали ХНУ за кафедрою з’явився Володимир Зубанов. Відбулося обговорення актуальних питань сьогодення спільно з представниками навчальних закладів Хмельниччини щодо співпраці громадянина і держави в питанні виховання патріотизму і гордості за Україну. Крім того паралельно відбувалася онлайн-трансляція засідання з актової зали ХНУ через мережу Інтернет: будь-хто міг відкривши потрібну адресу в Інтернеті та приєднатися до пасивного перегляду засідання).

Цікавим моментом, на мій погляд, стало значне переважання студентської молоді над викладацьким складом у конференц-залі головного корпусу нашого вишу, яка завітала на інтернет-конференцію. В більшості це були знайомі обличчя з мого рідного факультету – майбутні історики і політологи. Їхню зацікавленість заходом, скоріш за все, підсилив попередній анонс презентації потужного загальнонаціональногогромадського веб-порталу «Україна: Історія великого народу»(www.litopys.com.ua). Не зважаючи на те, що презентований сайт поки що працює в тестовому режимі, учасники інтернет-конференції були вражені його яскравим дизайном і оригінальним підходом до викладення історичних матеріалів на його сторінках. За словами В. Зубанова, мета створення і реалізації цього проекту – підштовхнути наших співвітчизників до вивчення і знання історії культури українців, сформувавши в такий спосіб ідею, яка об’єднає нашу націю. Слід, зазначити, що впродовж цього року сайт був презентований і багатьох регіонах нашої держави. На кожній із них радник Президента України, президент Благодійного Фонду “Схід-Захід разом” акцентував на правильності спільного шляху України з Європою.
Ольга Комарова, гол. редактор газети.
Світлини автора