Співпраця кафедри англійської мови зі стейкголдерами

Співпраця кафедри англійської мови зі стейкголдерами

Співпраця зі стейкголдерами освітньо-професійних програм – ефективний складник підготовки кваліфікованих фахівців.

Завідувач кафедри англійської мови професор Алла Марчишина провела сертифікований семінар «Історія мови і народу: англо-українські паралелі» для старшокласників і вчителів Жванецького ліцею Жванецької сільської ради.

Учні мали можливість ознайомитись з історією зародження, розвитку і становлення англійської та української мов, порівняти ключові події, які вплинули на формування мовних систем, знайти багато спільного в рідній та англійській мовах.

Жваве обговорення в інтерактивному форматі спонукало учнів до висловлення власних думок, аналізу історичних і наукових фактів, а також допомогло зробити логічний висновок про те, що українська мова – така ж самодостатня, гідна і повноправно європейська, як і, зокрема, англійська.

Здобувачі освіти набули цікавого досвіду лекційно-семінарського спілкування з викладачем університету, а педагогічні працівники – навички проведення бінарного інтегрованого заняття з двох мов, а також отримали сертифікати від Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Кафедра англійської мови підтримує й цінує такі контакти, які сприяють продуктивній взаємодії між університетом та закладами загальної середньої освіти. За підсумками 2023-2024 навчального року й в межах відзначення Дня науки гарант освітньо-професійної програми «Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)» другого (магістерського) рівня вищої освіти професор Алла Марчишина та гарант освітньо-професійної програми «Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доцент Оксана Галайбіда відвідали Жванецький ліцей Жванецької сільської ради та Кам’янець-Подільський ліцей №3 і вручили подяки їхнім керівникам за активну участь в освітньому процесі з метою підготовки конкурентоспроможних фахівців.

Кафедра англійської мови