VI регіональна науково-практична конференція «Молоді дослідники – природі Поділля”

VI регіональна науково-практична конференція «Молоді дослідники – природі Поділля”

15 квітня. в К-ПНУ імені Івана Огієнка відбулась VI регіональна науково-практична конференція “Молоді дослідники – природі Поділля”

Конференція була організована викладачами-науковцями (М.ДМатвєєв, Л.Г. Любінська, М.О. Тарасенко, В.А. Колодій) та студентами, членами СНТ (А.О. Меліксетян, В.А. Повзенюк) природничого факультету та науковими працівниками НПП “Подільскі Товтри” (О.П. Кучинська, О.В. Дем’янова, І.О. Банарь).

У роботі конференції взяли участь студенти природничого факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка та учні шкіл Кам’янця-Подільського та смт. Стара Ушиця.

У рамках конференції працювало 5 секцій: “Ботаніка”, “Зоологія”, “Екологія”, “Географія та кліматологія” і “Краєзнавство та туризм”.

Доповіді, представлені на конференції, підіймали питання використання біоресурсів; дослідження просторової структури тварин у природних та антропогенно-змінених екосистемах; дослідження рівня забруднення природного середовища продуктами життєдіяльності людини в межах м. Кам’янець-Подільський та шляхи їх подолання; зміни кліматичних умов у регіоні.

Окремо були висвітлені питання, присвячені відображенню унікальних природних ландшафтів в народних оповідях, переказах та легендах Поділля.

За результатами конференції були визначені кращі доповіді. Переможції були нагороджені похвальними грамотами. Студенти природничого факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка показали високий рівень та вибороли наступні місця: О. Миколюк (31-БГ) – І місце; В. Повзенюк (31-БГ) та І. Шендибило (11-МБ) – ІІ місце; Н. Граневська (51-БГ) – ІІІ місце.

Тарасенко Мар`ян, кандидат
біологічних наук,старший викладач