ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Від творчого педагога до творчої дитини: гармонія партнерської взаємодії»

ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Від творчого педагога до творчої дитини: гармонія партнерської взаємодії»

23-24 жовтня 2019 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Від творчого педагога до творчої дитини: гармонія партнерської взаємодії».
У конференції взяли участь понад 200 науковців, методистів, учителів, вихователів, студентів із різних куточків України. В ході конференції обговорювалися питання про проблеми розвитку творчої особистості дітей дошкільного віку, використання  інноваційних технологій у розвитку дитини дошкільного віку, професійної підготовки фахівців дошкільної освіти в умовах модернізації; питання наступності дошкільної і початкової освіти в педагогічній теорії та практиці, питання психологічного супроводу становлення особистості дитини.

За результатами конференції планується видання третього випуску збірника матеріалів конференції «Від творчого педагога до творчої дитини: гармонія партнерської взаємодії».

У межах конференції викладачі кафедри зі студентами спеціальності «Дошкільна освіта» провели майстер-класи.Галина Ватаманюк, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти, організувала майстер-клас на тему: «Розвивальна книжка-саморобка: ідеї та їх творче втілення». Галина Петрівна розповіла, що розвивальна книжка-саморобка – це цікава й корисна річ для дитини. ЇЇ можна виготовити власноруч. Вона наголосила на тому, що для її виготовлення потрібні як майстерність, так і фантазія та вміння.
Творчий азарт охопив усіх учасників, котрі дружно виготовляли власні фантазійні композиції.
Наступний майстер-клас провела Катерина Демчик, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри теорії та методик дошкільної освіти, на тему: «Альтернативні підходи до використання методики розвитку творчих здібностей дитини Л. Шульги в практиці роботи сучасних закладів дошкільної освіти».

Такий захід став для студентів важливою сходинкою в процесі удосконаленн своєї професійної майстерності, а також ще однією барвистою сторінкою студентського життя.

Колектив кафедри теорії та методик дошкільної освіти