Соціальна адаптація. Методика «Людина під дощем»

Соціальна адаптація. Методика «Людина під дощем»

21 листопада 2015 року кандидати психологічних наук, доценти кафедри загальної та практичної психології Гончарук Н.М. та Гоцуляк Н.Є. провели заняття у Школі молодого психолога на тему: «Соціальна адаптація. Методика «Людина під дощем».

Мета заняття передбачала формування та розвиток навичок оцінки поведінки людини, що знаходиться під дією символічного стресового фактору. Учасники Школи молодого психолога переконались, що запропонована методика уможливлює збір інформації, насамперед про стан потреби безпеки і захисту, а також потреби самоповаги, самоактуалізації та особистісного вдосконалення. Було зауважено, що одним із важливих психологічних завдань у такому аспекті є робота над стилем реагування та поведінкою в умовах несприятливої ситуації, отже, виникає необхідність у роботі над удосконаленням потреби безпеки і захисту, а також потреби самоповаги. Іншим важливим завданням заняття, яке викликало особливий інтерес в учасників Школи молодого психолога, було формування осмисленого ставлення до стресових ситуацій, розуміння їх причин, наслідків і перспектив.

Наступне заняття у Школі молодого психолога відбудеться у суботу, 28 листопада 2015 р., о 12 год.

Запрошуємо всіх бажаючих на наші наступні заняття за адресою: вул. Польський ринок, 6, м. Кам’янець-Подільський, кафедра загальної та практичної психології, аудиторія № 21, факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології, К-ПНУ імені Івана Огієнка.

З питань роботи Школи молодого психолога звертатися до кандидата психологічних наук, старшого викладача Жиляк Наталії Вікторівни. Контактний телефон: 097 67 11 811

Кафедра загальної та
практичної психології