Нові надходження. Абонемент мистецької літератури

Нові надходження. Абонемент мистецької літератури

Бандурка О. Орест Савка і його театр / О.Бандурка.- Тернопіль: Воля, 2009. -284с.

У книзі висвітлено життя і мистецьку діяльність Ореста Савки – заслуженого діяча мистецтв України, лауреата міжнародної літературно-мистецької та громадсько-політичної премії ім. братів Богдана і Левка Лепких, режисера, актора, сценариста, перекладача, балетмейстера, краєзнавця, культурного та громадського діяча, члена Національної спілки театральних діячів України, члена обласної ради Всеукраїнського історико- просвітницького правозахисного товариства «Меморіал», почесного члена Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка.

Бенч-Шокало О. Український хоровий спів: актуалізація звичаєвої традиції : навчальний посібник / О. Бенч-Шокало. – К., 2002. – 439 с.

Цей навчальний посібник осмислює генези й традиції хорового співу українців. Нині, в умовах нівеляції духовних цінностей, коли доводиться виборювати своєрідність мистецтва, неповторність творчого самовияву носіїв традиції, надзвичайно гостро постає проблема екології культури. Автор навчального посібника відводить розгляду цієї проблематики основну частину праці.

Демочко К. Мистецька Буковина : нариси з минулого / К . Демочко. – Чернівці: Книга-ХХІ, 2000. – 236 с.

Композитор Сидір Воробкевич, співачка української опери Філомена Лопатинська, актор Іван Захарко, режисер Іван Дутка, співаки Модест Менцинський, Орест і Денис Руснаки – це далеко не повний перелік талановитої, яскравої плеяди визначних діячів культури, що творили у рідному краї і за його межами.

На сторінках цієї книги відтворюються маловідомі, а здебільшого зовсім невідомі факти і явища з мистецького минулого Буковини.

Кушка Я.С. Методика навчання співу : посібник з основ вокальної майстерності / Я.С. Кушка. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2010.- 283 с.

У пропонованому посібнику подано основи вокального виконавства і техніки постави голосу, поєднано методи вокальної майстерності з принципами загально музичного виховання, спираючись на новітні здобутки музичної й вокальної педагогіки. Методичні настанови, які розглядаються у виданні, мають допомогти студентам осмислити зміст, завдання і методи вокального виховання.

Опалюк О.М. Декоративно-ужиткова робота / О.М. Опалюк, Т.Л. Опалюк, О.І. Лісовий. – Кам’янець- Подільський: ТОВ «Друк Сервіс», 2012. – 196 с.

У посібнику подаються методичні вказівки, необхідні майбутньому вчителеві образотворчого мистецтва для проведення уроків малювання у школі та в гуртках  художнього профілю і соціальним працівникам для впровадження прикладних методик в соціальній роботі.

Поясик О.І. Музична освіта та виховання учнів і молоді Галичини (20-30-і рр. ХХ ст.): монографія / О.І. Поясик. – Вид. 2-е. – Івано-Франківськ: НАІР, 2013. – 170 с.

У монографії досліджено процес зародження, становлення та розвитку музичної освіти й виховання учнів та молоді Галичини. Розглянуто діяльність основних закладів музичної освіти, культурно-просвітницьких, молодіжних організацій та товариств. На основі джерельних матеріалів виявлено і розкрито тенденції, особливості, зміст та форми музичної освіти та виховання учнів та молоді Галичини.

Голубенко М. Режисура шкільних свят / М. Голубенко, О. Шатохіна. – К.: Шкільний світ, 2009.- 128с.- (Б-ка «Шкільного світу»).

У книзі розкривається технологія проведення масових шкільних заходів та свят.

Сорока В. Калиновий цвіт : вокальні та хорові твори, ліричні пісні, пісні для дітей. – Тернопіль: Лілея, 2003. – 119 с.

До збірки увійшли кращі твори композитора на вірші відомих українських поетів і місцевих авторів. Його пісні – це гімн Сонцю і Життю, рідній Україні і отчому дому. Гімн, сповнений патріотичного пафосу, ніжної любові і схвильованого замилування природою нашого краю. І все це органічно сплелося у милозвучній гармонії чарівних мелодій і пристрасного поетичного слова.

Н.Я. Скоропад, завідувач абонементу

мистецької літератури