Рейтинг найкращих представників вітчизняного дзюдо

Рейтинг найкращих представників вітчизняного дзюдо

 

Федерація дзюдо України підсумувала результати минулого року та визначила рейтинг найкращих представників вітчизняного дзюдо. Нагадаємо, що залікові бали нараховувалися за результатами спортсменів на міжнародних та внутрішніх турнірах, виходячи із пріоритетності.
Отже, найсильнішим дзюдоїстом нашої країни в 2013 році став Георгій Зантарая (66 кг.), магістрант факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, єдиний з команди українців, кому на чемпіонаті світу в Ріо-де-Жанейро вдалося завоювати бронзову медаль. Ще одну бронзу – цього разу в складі чоловічої збірної України – Зантарая виборов на  чемпіонаті Європи. Відзначимо, що в 2013 році лідер нашої команди переміг на турнірі серії гран-прі в Самсуні (Туреччина) та на континентальному Кубку у Варшаві (Польща), а також зайняв третє місце на острові Чежду, де традиційно проводять гран-прі Кореї.
За підсумками 2013 року кращими дзюдоїстами України стали такі студенти університету.
Чоловіки:
1. Зантарая Георгій (66 кг.) – 45000 балів
6. Ньябалі Кеджау (90 кг.) – 2520 балів
Жінки:
5. Гевондян Шушана (57 кг) – 2190 балів
8. Ірина Кіндзерська (78 кг) – 1500 балів
До підсумкового юніорського табелю рангів Європейський союз дзюдо  включив 61 представника нашої країни.
Вищі позиції в рейтингу займає студент ІІІ курсу факультету фізичної культури Владислав Діденко – 10 місце у ваговій категорії 66 кг., на 46 місці знаходиться студент ІІ курсу Віктор Макуха.
Асоціація спортивної боротьби оприлюднила список кращих борців 2013 року. До «десятки» кращих у своїх вагових категоріях увійшли ЗМС Павло Олійник та МСУМК Семен Радулов.
Вадим Воронецький,
директор спортивного клубу