У тенетах спільної історії

У тенетах спільної історії

У грудні 2013 року вийшла друком книга «Україна. По обидва береги Дністра» польського дослідника Анджея Кепінського[1]. Автор стверджує, що Польща і Україна мають спільну багатовікову історію війни і великої любові, радості і драми, братерства і ворожнечі… У той же час ми, сусіди, майже нічого не знаємо один про одного. Кожна країна обирає свій напрямок: Польща – на захід, Україна – зараз на роздоріжжі. Чи є у них шанс зустрітися?

Дати відповідь на це питання не так просто. Цю проблему намагається вирішити Анджей Кепінський, який подорожував Україною впродовж дев’яти років. Автор запрошує до України, повної контрастів, чия унікальність приваблює, як магніт, все більше і більше людей.

P.S. Наразі Анджей Кепінський шукає українських співавторів для написання книги з проблем україно-польських відносин, а також партнерів для виробництва документального фільму про Кам’янець-Подільський і його околиці.

 

Володимир Кшевецький, керівник відділу
наукової роботи і міжнародних зв’язків

 


[1] Ukraina, po obu stronach Dniestru – Andrzej Kępiński – [Інтернет-ресурс]. – Код доступу: http://www.zysk.com.pl/pl/Nowosci/Ukraina_po_obu_stronach_Dniestru_-_Andrzej_Kepinski