360-тій річниці Переяславської ради присвячено

360-тій річниці Переяславської ради присвячено

«Переяслав XVII ст. в епіцентрі міжнародної політики уряду козацької України». Такою була тема науково-практичної конференції, присвячена 360-тій річниці Переяславскої ради, що відбулася з ініціативи деканату історичного факультету на базі К-ПНУ імені Івана Огієнка.

У її роботі брали участь науковці та студенти університету, викладачі історії шкіл міста, представники громадськості. Перед присутніми виступили декан факультету, к.і.н., доцент В.Дубінський, академік УАІН д.і.н., професор В.Степанков, к.і.н., доцент В.Газін, ст.викл. О.Юга, В.Верстюк та студентка IV курсу історичного факультету О.Беднарська.

У своїх доповідях і повідомленнях вони висвітлили питання причин, змісту та наслідків Переяславського акту 1654 року, оцінки відносин із Московією та Переяславської ради 1654 р. в оцінці М.Костомарова. Також були розкриті теми польсько-української угоди 1649 року, змісту й наслідків Переяславських статей 1659 р. і угоди 1674 року.

Всі матеріали конференції будуть узагальнені й видані окремим збірником, який отримують бібліотеки навчальних закладів міста.

Тетяна Сулятицька, заступник
декана історичного факультету.
Світлини Анастасії Надвідної