Україна – Польща: спільний кордон – спільна спадщина

Україна – Польща: спільний кордон – спільна спадщина

З 11 до 17 червня 2014 року група працівників, стипендіатів і студентів Варшавського університету (Республіка Польща) під керівництвом доктора Радослава Карасєвіча-Щипьорскего виконала міжнародний дослідницький проект «Спільний кордон – спільна спадщина. Новий погляд на Польські і Турецькі фортеці на Дністрі» (http://borderoftheculturas.wordpress.com).

12 червня гості з Польщі відвідали Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, де відбулася зустріч з ректором університету проф. С.А. Копиловим, деканом історичного факультету доц. В.А. Дубінським, науково-педагогічними працівниками та студентами університету.

У проекті беруть участь партнерські українські вищі навчальні заклади: Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (Івано-Франківськ), Національний університет імені Юрія Федьковича (Чернівці) та Національний університет імені Івана Огієнка (Кам’янець-Подільський). Польські та українські науковці провели спільні дослідження документації та фотографічну фіксацію з повітря замків і фортець над Дністром – у Кам’янці-Подільському, Хотині, Окопах (Каплиця св. Трійці), інших об’єктів історичної спадщини, що знаходяться поблизу.

І.М. Конет, проректор з наукової роботи
В.С. Кшевецький, керівник відділу наукової роботи
і міжнародних зв’язків