Серія методичних семінарів від Cambridge English Language Assessment, Cambridge University Press, National Geographic Learning

Серія методичних семінарів від Cambridge English Language Assessment, Cambridge University Press, National Geographic Learning

У жовтні – листопаді 2014 року викладачі факультету іноземної філології (В.С. Кшевецький, О.В. Галайбіда, С.В. Польова, Т.Л. Гурман та О.М. Литвинюк) взяли участь у серії методичних семінарів, організованих компанією «Лінгвіст».

29 жовтня у м. Хмельницький був проведений методичний семінар від National Geographic Learning. На ньому автор більш ніж 19 ELT-книжок, досвідчений викладач та тренер, продюсер радіопрограми BBC World Service Девід Еванс (David Evans) поділився досвідом з методики засвоєння нового вокабуляру. Викладачі, які були присутні на семінарі, відзначили практичне значення охопленої тематики та альтернативні підходи до активізації процесу запам’ятовування нової лексики, що завжди було актуальним у царині вивчення іноземних мов.



17 листопада у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича Видавництво Кембриджського університету (Cambridge University Press) та Екзаменаційний департамент Кембриджського університету (Cambridge English Language Assessment) провели семінар Professional Development with Cambridge English. Основними доповідачами семінару були Майкл Керріер (Michael Carrier), директор департаменту стратегічного партнерства Кембриджського університету, та Лана Сушко (Lana Sushko), засновник і тренер методичної школи Студія освіти для викладачів.

Майкл Керріер в інтерактивній манері висвітлив основні сучасні напрямки вивчення англійської мови та питання оцінювання міжнародних тестів з англійської мови. Учасники семінару були ознайомлені з міжнародними кваліфікаціями для студентів та викладачів, запропонованими Кембриджським університетом.

Лана Сушко акцентувала увагу на важливості повтору нової лексики в процесі оволодіння іноземною мовою. Присутні на семінарі викладачі активно долучилися до адаптації запропонованих методик і отримали низку практичних порад щодо актуалізації нових лексичних одиниць.

Наразі розглядається питання організації центру з підготовки до екзаменів Cambridge English для школярів та студентів на базі факультету іноземної філології.

О.В. Галайбіда,
Фото: linguist.ua; vk.com