Природничий за чисте довкілля

Природничий за чисте довкілля

Впродовж останніх десяти років студенти і викладачі природничого факультету спільно з громадськими організаціями і працівниками національного природного парку «Подільські Товтри» та еколого-натуралістичного центру м. Кам’янця-Подільського брали участь у семінарах конференціях, а також проводили роз’яснювальну роботу щодо сортування побутових відходів.

Кілька років підряд студентська молодь збирає й сортує сміття під час загальноміської акції «Триста спартанців». А цього року започаткували практичне впровадження акції «Здай батарейку – збережи довкілля», підсумки якої проведено 25 листопада 2014 року. У сесійній залі міськради відбулося засідання круглого столу за участю представників міської влади та Всеукраїнської екологічної ліги. Перед учасниками виступили завідувач кафедри біології та методики її викладання д.б.н., професор Л.Г. Любінська та ст. викл. кафедри географії та екології Т.В. Душанова, яких за активну участь у проекті відмітили подяками і грамотами.

Представники Всеукраїнської екологічної ліги Жанна Шовкун та Наталія Данилюк передали К-ПНУ імені Івана Огієнка спеціальний бак на 70 кг для збору батарейок. А по обіді у залі засідань університету відбувся тренінг за участі студентів природничого факультету спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища».

Валентина Колодій, заступник декана
з виховної та профорієнтаційної роботи
природничого факультету