Сергій Кляпетура і Юлія Табенська – стипендіати «GAUDE POLONIA»

Сергій Кляпетура і Юлія Табенська – стипендіати «GAUDE POLONIA»

У 2014 році Національний центр культури у Варшаві оголосив конкурс на отримання піврічної стипендії у Польщі в рамках стипендіальної програми Міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA». Програма «Gaude Polonia» призначена для митців і перекладачів польської літератури з країн Центральної і Східної Європи, які мають значні досягнення у своїх царинах творчості. 

Двоє викладачів нашого університету – Сергій Іванович Кляпетура і Юлія Олександрівна Табенська – успішно пройшли конкурсний відбір. Стипендіати перебуватимуть в Польщі з 1 лютого до 31 липня 2015 року. Усі витрати, пов’язані зі стажуванням  викладачів кафедри образотворчого мистецтва К-ПНУ імені Івана Огієнка, бере на себе Національний центр культури у Варшаві, організатор програми. Вони отримуватимуть упродовж кількох місяців стипендію в розмірі 3 тис. злотих .

Кожен з митців матиме можливість займатися своїм мистецьким напрямком. С. Кляпетура стажуватиметься у Варшавському університеті у проф. Януша Смази, який відомий завдяки реставрації багатьох католицьких храмів в Україні. Ю. Табенська – в Академії мистецтв Яна Матейки на факультеті дизайну. Варто додати, що пані Юлія вже кілька років працює у дуже цікавій техніці – виготовляє ексклюзивні арт-книги. А пан Сергій – найвідоміший скульптор сьогодення в нашому місті. Побажаймо стипендіатам незгасаного натхнення й гарних вражень від Польщі.

 

Ольга Комарова,
гол. редактор газети