Співпраця з Комратським державним університетом

Співпраця з Комратським державним університетом

У столиці молдовської Гагаузії відбулася науково-практична конференція «Освіта. Наука. Культура».

Цьогоріч конференція пройшла 11-15 лютого і присвячена 24-й річниці від дня заснування університету. У її роботі взяли участь вчені з Білорусі, Польщі, України, Туреччини, Молдови, Румунії, Греції, Болгарії і Росії.

На конференцію був запрошений кандидат філософських наук, доцент Віктор Рокачук. Саме він очолив секцію «Історія і культура» і прослухав більше сотні науковців зі всього світу.

У конференції також взяли участь почесні гості: перший президент Республіки Молдова Мірча Снєгур, радник прем’єр-міністра Молдови Леонід Бужор, засновники КДУ Леонід Добров і Костянтин Таушанжі,

Між Комратським державним університетом і Кам`янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка ще в минулому році укладено договір про співпрацю. Основною якого стало розширення контактів у сфері спільного виконання науково-практичних проектів, проведення конференцій та семінарів, взаємне рецензування та видання збірників наукових праць, тощо. Така робота відкриває нові можливості для студентів і викладачів обох вишів.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети