Висока відзнака університету

Висока відзнака університету

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – традиційно активний учасник вітчизняних та міжнародних освітянських виставок. Так, 12-14 березня виш успішно продемонстрував свої можливості та здобутки на Шостій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2015», організованій Міністерством освіти і науки України, Національною академією педагогічних наук України і компанією «Виставковий Світ».

У роботі виставки взяли участь навчальні заклади різних рівнів та напрямів, а також наукові установи і підприємства, що презентували технічне обладнання та програми для впровадження в освітню практику, серед них – 750 навчальних закладів з 22 регіонів України, а також заклади освіти та агенції з Латвії, Литви, Швейцарії, Польщі, Чехії, Франції, Великої Британії, Канади, Словаччини, Естонії, США та Молдови.

На церемонії урочистого відкриття виставки 12 березня 2015 року були присутні президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, директор департаменту професійно-технічної освіти МОН України В’ячеслав Супрун та заступник директора департаменту вищої освіти МОН України Микола Фоменко. У привітанні Міністра освіти і науки України Сергія Квіта учасникам виставки наголошується, що освіта є базою для продукування інтелектуального потенціалу нації. Головними пріоритетами освітньої галузі є формування культури самоосвіти у молоді, виховання національної свідомості, обмін досвідом між українськими та закордонними фахівцями та модернізація галузі освіти в Україні відповідно до сучасних світових стандартів.

12 березня 2015 року відбулося нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій, у якому взяли участь понад сім десятків учасників.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка отримав Диплом та Золоту медаль за кращу роботу в номінації «Сучасний навчальний заклад як соціокультурний осередок громадянсько-патріотичного виховання дітей та студентської молоді». Автори-укладачі матеріалів, підготовлених на конкурс із зазначеної номінації (науково-практичний проект «УКРАЇНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ!») – науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки дошкільної, початкової, середньої і вищої освіти та управління навчальним закладом – І.О. Кучинська, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри; В.В. Федорчук, кандидат педагогічних наук, доцент; І.Ю Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент; О.М. Дутко, кандидат педагогічних наук, старший викладач.

Крім того, університет взяв участь у рейтинговому виставковому конкурсі для вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації «Лідер вищої освіти України».

Участь у виставці відбулася за ініціативи та за підтримки ректора Сергія Копилова і завдяки високому професіоналізму колективу вишу.

Василь Кобильник, проректор
з науково-
педагогічної роботи.
Світлини Олександра Слободянюка