Благодійний майстер-клас для вихованців

Благодійний майстер-клас для вихованців

Студенти-волонтери педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка організували чергову зустріч з вихованцями Кам’янець-Подільського багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру. 6 квітня студенти 52 групи провели невелику екскурсію в музеї української народної ляльки, переглядали мультфільми і згодом приступили до колективної праці.

Студенти разом з вихованцями центру під керівництвом А.Ф. Ковальчука виготовили ляльки-обереги в патріотичних гамах. Анатолій Федорович розповідав із яких підручних матеріалів можна виготовити таку красу. Діти із захватом спостерігали і слухали. Під час заходу також був присутній В. М. Лабунець, декан педагогічного факультету.

Наші студенти були приємно вражені зустріччю з дітками. Вона для усіх нас особлива, адже розкриває нові таланти як дітей, так і дорослих. Страх некомпетентної роботи з такими дітьми зник одразу, як тільки ми почали творчу роботу над створенням оберегу. Деякі  дітки не змогли одразу впоратися, але з нашою та виховательською допомогою в кожного з них вийшла чудова лялька. Після закінчення майстер-класу в дітей і студентів залишилося багато позитивних емоцій. Діти чудово сприйняли наш захід та поринули у вир майстерності виготовлення іграшок, проявили свою творчість.

Дуже важливо, що в цй нелегкий для нас всіх час знаходиться можливість і далі підтримувати подібні проекти. Це дає можливість зустрітися з дітками, які потребують уваги і розуміння. Для себе знову роблю висновок – ми робимо добру справу!

Інна Даниленко і  Марина Солодчук,
студентки V курсу педагогічного факультету