Великодня толока

Великодня толока

Уже третій рік поспіль на базі факультету української філології та журналістики (декан Ю.О. Маркітантов), кафедри української літератури та компаративістики (завідувач О.А. Рарицький) і лабораторії етнології (завідувач В.В. Щегельський) пройшло свято «Великодня толока».

Упродовж 8-9 квітня в центральному корпусі нашого університету відбулася виставка великодніх рушників та інших символів свята.

Свої роботи представили багато викладачів та працівників: О.О. Свідрук, Н.О. Лаврусевич, Л.В. Ситник, М.В. Моштак, В.І. Остапенко, а також студенти: Зіна Горіх, Андрій Поважнюк, Сергій Швець, Ольга Банах.

До цікавого проекту долучилася кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва. Студенти-художники під керівництвом І.І. Кляпетури для школярів провели майстер-клас з виготовлення великодніх рушників у техніці вибійки.

Бібліотека університету (директор В.С. Прокопчук), центральний абонемент і відділ збереження фондів (завідувач Л.В. Ситник) представили також виставку книг з народознавства.

Майстер-клас із писанкарства для учнів Кам`янець-Подільської спеціальної школи-інтернату провів В.В. Щегельський і М.В Моштак (голова профкому студентів, аспірантів та докторантів). Діти із захопленням спостерігали за роботою майстрів. Толока справді вдалася, адже до роботи долучилися і студенти, і викладачі, і наше молодше покоління.

Лілія Надвідна,
кореспондент газети.
Світлини Ольги Комарової
та Валерія Щегельського