Представники 18 бібліотек України зустрілися в Університеті Огієнка

Представники 18 бібліотек України зустрілися в Університеті Огієнка

«Сьогодні Кам’янець зібрав однодумців-бібліотекознавців – усіх, хто вивчає історію, теорію та практику бібліотечної справи на чергову сьому по ліку конференцію», – так розпочав свій виступ у конференц-залі нашого вишу Віктор Прокопчук, доктор історичних наук, директор наукової бібліотеки К-ПНУ імені Івана Огієнка, відкриваючи Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Університетські бібліотеки в сучасному інформаційному просторі».

23 квітня 2015 року гості із кількох областей України, науково-педагогічні та бібліотечні працівники із 16 вишів та 18 бібліотек, прибули до Кам’янця-Подільського, щоб представити на конференції свої доповіді. За словами організаторів, майже 50% авторів – це доктори і кандидати наук. Ще однією особливістю заходу стала участь у ньому Віктора Адамського, першого заступника голови Хмельницької обласної ради. «Це не просто посадовець у нашій області. Це автор-укладач багатьох праць, які стосуються історії нашого університету. Останнє видання дослідника – «Листування Івана Огієнка (1909-1921). У книзі опубліковано близько 700 листів із Держархіву Хмельницької області. 96 листів містять факти з історії наукової бібліотеки нашого університету», – саме так представив одного із членів президії В. Прокопчук.

Також президію конференції представляли:
Іван Конет, доктор фізико-математичних наук, проректор з наукової роботи нашого університету;
Наталія Кунанець, доктор наук із соціальних комунікацій, заступник директора НТБ Національного університету «Львівська політехніка»;
Олена Айвазян, голова обласного методичного об’єднання бібліотек вищих навчальних закладів Хмельницької області, директор наукової бібліотеки Хмельницького національного університету;
Семен Абрамович, доктор філологічних наук, професор, академік АНВО України;
Олександр Завальнюк, доктор історичних наук, академік АНВО України, професор кафедри історії України К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Варто зазначити, що гості з інших міст подарували чимало наукових видань для нашої наукової бібліотеки, які стануть у нагоді дослідникам, які працюють з джерелами та літературою фондів провідних українських архівосховищ та книгозбірень.

Конференція працювала у кількох секціях: «Історія бібліотечної справи в Україні. Постаті в бібліотекознавстві», «Бібліотечне краєзнавство та історико-регіональні дослідження», «Удосконалення традиційних форм і методів бібліотечної діяльності», «Тенденції та інновації в діяльності бібліотек вищих навчальних закладів».

Ольга Комарова,
гол. редактор газети.
Світлини автора