«REDUX» – найочікуваніший артбук від художниці Юлії Табенської

«REDUX» – найочікуваніший артбук від художниці Юлії Табенської

Нещодавно з Польщі повернулася художниця Юлія Табенська, викладач кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ імені Івана Огієнка, стипендіат програми міністра культури і національної спадщини Республіки Польща «GAUDE POLONIA» для митців з країн Центральної і Східної Європи, які мають значні досягнення у своїх царинах творчості.

Юлія Олександрівна реалізорвувала грантовий проект свого мистецького напрямку в Академії мистецтв Яна Матейки в майстерні проектування книги впродовж 1 лютого – 31 липня 2015 року. Художниця створила унікальний АRT-BOOK «REDUX (1795-1827)». Це неймовірно цікава книга мандрів відомого подільського графа Ігнація Мархоцького. З сюжету випливає, що з утаємниченою Миньковецькою державою так чи інакше пов’язані предки головної героїні-оповідача. Ексклюзивний артбук хочеться гортати знову і знову. Проект був реалізований двома мовами: українською і польською.

Тепер ми з нетерпінням очікуємо його презентації у Кам’янці-Подільському. Вже відомо, що свій новий ексклюзивний артбук Юлія Табенська презентуватиме у рамках Міжнародного культурного форуму «Кам’яний острів», який відбудеться 25-27 вересня 2015 року.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети