Елеонора Соловей проведе лекцію в Університеті Огієнка

Елеонора Соловей проведе лекцію в Університеті Огієнка

Ім’я Елеонори Соловей достатньо знайоме у колах фахових літераторів. Український літературний критик, літературознавець, доктор філологічних наук, професор, член Національної спілки письменників України, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу. Окрім того, пані Елеонора є фахівцем із теорії літератури, історії української та російської літератур, упорядницею виданого в «Критиці» повного академічного зібрання творів Володимира Свідзінського в двох томах (2004), авторкою монографії «Українська філософська лірика» (1999), «Невпізнаний гість: Доля і спадщина Володимира Свідзінського» (Київ, 2006) та багатьох інших.

 Її відкриті лекції викликають справжній фурор, зокрема як це було на «Книжковому арсеналі-2014». Також пригадую, як наші студенти з факультету української філології та журналістики їздили у Чернівці на презентацію видань Елеонори Степанівни та поверталися звідти окриленні до творчості і спраглі до літературознавчих  студій.

«Я маю велику спокусу нагадувати щось про життя, біографію, творчість Свідзінського і водночас найменшу спокусу – на історії відсутності і повернення…» – зауважила дослідниця на одній зі своїх презентацій. Тому раджу вам не пропустити 22 жовтня 2015 року у стінах нашого вишу відкриту лекцію Елеонори Соловей «Володимир Свідзінський: проблеми майбутньої наукової біографії з нагоди річниці університету та 130-ліття від народження поета». Захід відбудеться в навчальному корпусі №1 К-ПНУ імені Івана Огієнка під егідою кафедри історії української літератури та компаративістики і лабораторії літературного краєзнавства.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети