Тиждень профорієнтаційної роботи кафедри загальної та практичної психології

Тиждень профорієнтаційної роботи кафедри загальної та практичної психології

У рамках плану профорієнтаційної роботи в період з 19 по 22 жовтня викладачі кафедри загальної та практичної психології відвідали низку навчальних закладів Хмельницької та Чернівецької областей.

Зокрема, завідувачем кафедри, кандидатом психологічних наук, доцентом Онуфрієвою Л.А. та ст. лаборантом Маленіною В. М. 19 жовтня було відвідано: Городоцьку ЗОШ з польською мовою навчання; Городоцьку ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів; Городоцьку ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів і Сатанівську ЗОШ І-ІІІ ступенів.

20 жовтня 2015 року профорієнтаційну роботу продовжили доцент кафедри загальної та практичної психології Гончарук Н.М. та викладач кафедри загальної та практичної психології Портяна О. В. у Чемеровецькому НВК «Міжшкільний навчально-виробничий комбінат – ліцей економіки і права» та Чемеровецькому медичному коледжі. Чемеровецький НВК ‟Міжшкільний навчально-виробничий комбінат – ліцей економіки і права”, який знаходиться за адресою: смт. Чемерівці, вул. Центральна, буд. 46, очолює Собань Тіна Василівна.

21 жовтня 2015 р. доценти кафедри загальної та практичної психології Славіна Н.С. і Михальська С.А. з метою проведення профорієнтаційної роботи відвідали: Хотинську гімназію Хотинського району Чернівецької області; Хотинську ЗОШ №1 І-ІІІ ступенів Хотинського району Чернівецької області; Хотинську загальноосвітню школу № 5 І-ІІІ ступенів Хотинського району Чернівецької області.

21 жовтня 2015 р. доценти кафедри загальної та практичної психології Гудима О.В. і Сімко Р.Т. з метою проведення профорієнтаційної роботи відвідали: Віньковецький навчально-виховний комплекс у складі середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та гімназії Віньковецької селищної ради Віньковецького району Хмельницької області; Зіньківський навчально-виховний комплекс «Середня спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – колегіум»; Солобковецька загальноосвітня школа I-III ступенів; Нестеровецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів; Ганнівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Загалом, під час проведення викладачами кафедри загальної та практичної психології профорієнтаційної роботи випускникам шіл та коледжу було повідомлено про можливість отримання вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Зокрема, повідомлено наступну інформацію:

  • про роботу Школи молодого психолога – професійного об’єднання психологів, викладачів психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та майбутніх психологів;
  • про можливість навчання на військовій кафедрі;
  • про набір слухачів на підготовчі курси у Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка для підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання та до вступу до університету.

Викладачі кафедри загальної та практичної психології відповіли на запитання і провели бесіди з учнями про переваги навчання у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, а саме вказали на вагому кількість осіб з ученими ступенями і вченими званнями, які забезпечують високий рівень навчально-виховного процесу та можливості проживання у гуртожитку. Описано особливості організації студентського життя: умови проживання у студентських гуртожитках, розташування корпусів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, доступність інфраструктури, необхідної для навчання і проживання студентів.

Викладачі кафедри загальної та практичної психології продовжуватимуть і надалі проводити на високому рівні різні заходи із профорієнтаційної роботи.

Кафедра загальної та

практичної психології