Посвята першокурсників у студенти

Посвята першокурсників у студенти

22 жовтня – надзвичайно важлива дата для кожного студента, викладача та працівника Кам’янець-Подільського національного університуту імені Івана Огієнка. Адже саме цього дня 97 років тому був заснований наш університет.

За гарною традицією, у день народження нашої славної alma mater відбулася ще одна важлива та урочиста подія, яка відкриває нову сторінку у житті молодих людей, – посвята першокурсників Кам’янець-Подільського національного університуту імені Івана Огієнка в студенти.

Розпочалася посвята грандіозним виходом ведучих – Анни Іваненко, Вадима Беника, Гєрлєй Марії, Остапа Бойчука, Віталіни Граневської та Анатолія Кирилюка, які своєю шаленою енергетикою настільки розігріли зал, що першокурсники вмить забули про свої хвилювання.

Привітали першачків з посвятою керівник відділу навчально-виховної роботи та гуманітарної освіти Анатолій Анатолійович Заводовський, голова профкому студентів, аспірантів і докторантів Микола Володимирович Моштак та спікер студентського сенату Олександр Марчук.

Надзвичайно захопливим був момент, коли першокурсники давали клятву студента, адже їм допомагав у цьому студентський покровитель – Діоніс, який завітав на це врочисте дійство. З хвилюванням, шаленими емоціями та вогником в очах першачки присягнули на вірність університету.

Як відомо, жодне студентське свято – а особливо в нашому університеті! – не відбувається без цікавої шоу-програми. Гарним подарунком для усіх присутніх став святковий концерт. Незабутні емоції подарували кращі команди ліги КВН університету «Блюз», «Just do it» та «Fox ПП», висококласні музиканти і співаки – Тамара Козловська, Василь Пиріг, Діана Молчанкіна, Вікторія Воронюк, Сергій Клейніс, Катерина Газіна та інші. Приємно й те, що активними учасниками шоу-програми були і першоки – Ірина Угніченко, Марія Бодя та Ірина Овчарук.

Безумовно, сьогоднішнім першокурсникам пощастило: адже поруч з ними досвідчені педагоги, мудрі наставники, знані на міжнародному рівні науковці. Переконані, що впродвж усього навчання вони з гордістю носитимуть звання «Студент Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка».

Оксана Броншвагер, писар студентського сенату