Молоді вчені поговорили про науку

Молоді вчені поговорили про науку

Холодного березневого дня у стінах К-ПНУ імені Івана Огієнка засідали науковці. 24 березня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених «Сучасні тенденції у розвитку науки та освіти». Із своїми доповідями виступили викладачі нашого вишу.

Виступи стосувалися різних сфер діяльності. Б. О. Коваленко говорив про особливості рукописів. О. А. Рарицький розповідав про жанр оповіді, як явище метажанру. К. І. Демчик аналізувала особливості організації діяльності дошкільнят. Н. Б. Ладиняк оцінила риси мовної особистості у студентів нефілологічних напрямків підготовки. В. П. Атаманчук зробила акцент на орієнтирах якісного навчання майбутніх філологів. В кінці своєї доповіді Вікторія Петрівна, як голова ради молодих вчених, оголосила про завершення пленарного засідання.

У роботі секційних засідань активну участь взяли молоді науковці з нашого університету (з факультету української філології та журналістики, педагогічного,  та фізико-математичного факультетів, а також факультету іноземної філології),  з Львова, Хмельницього та Чернівців. За матеріалами конференцій готується збірник праць, які є результатом наукового пошуку молодих вчених з Глухова, Івано-Франківська, Ізмаїла, Кіровограда, Луцька, Рівного, Умані та Чернігова.

Ольга Фортельна, студентка IV курсу
факультету
української філології та журналістики,
кореспондент газети. 
Світлини автора