«K-P City Cybergames Championship»

«K-P City Cybergames Championship»

28 травня 2016 року відбувся Відкритий чемпіонат зі спортивних комп’ютерних ігор Кам’янця-Подільського «K-P City Cybergames Championship». Він проводиться уже втретє у форматі openair, тобто під відкритим небом на майданчику біля готелю “7 днів”.

Чемпіонат відкрив Артур Редін, директор компанії «Регіон ІТ». Також із промовою виступили: Євген Кошеленко, директор розважального клубу «GO: Entertaiment»; Тарас Гаврилюк, заступник директора Кам’янець-Подільського представництва «Мережі  Ланет»; Вадим Мендограло, директор веб-студії «IT promotions». До вітального слова долучився Олександр Слободянюк, голова оргкомітету фестивалю, доцент кафедри інформатики Кам’янець-Подільського національного  університету  імені Івана Огієнка.

Цьогоріч серед учасників були представники Кам’янця-Подільського, Хмельницького, Чернівців, Красилова, Дунаєвець. Загальна кількість учасників побила рекорди попередніх років і перевищила позначку 220.

Змагання проводилися із трьох дисциплін: Dota 2, Counter Strike: Global Offensive та HearthStone, а сам чемпіонат був поділений на дві частини: перша – це онлайн відбіркові тури іу усіх дисциплін, друга – фінальні двобої, так звані ЛАН-фінали.

У день проведення ЛАН-фіналів на головній вулиці міста також відбулися змагання з автоперегонів на симуляторах у ралійних кокпітах, футбольний турнір на симуляторі FIFA, конкурс із кібертанців Just Dance за допомогою консолі X-Box + Kinect, інтелектуальна вікторина із глядачами на знання історії розвитку комп’ютерних та відеоігор. Гості фестивалю могли поринути у світ віртуальної реальності за допомогою атракціону «Oculus rift». Ведучими свята були представники команди КВК фізико-математичного факультету «7 Біт».

На великому екрані велася пряма трансляція з коментуванням подій на ігровому полі, а команди змагалися в окремих кімнатах, оснащених комп’ютерами. Організаторам вдалося поєднати кіберспорт із класичним спортом, але вуличного спрямування. Атмосферу змагань урізноманітніли показові виступи та майстер-класи для глядачів з акробатики, вуличного спорту Street Workout, трімінгу, змагання із спідмінтону, пінг-понгу, дартсу, настільних інтелектуальних ігор.

Чемпіонат зі спортивних комп’ютерних ігор завершився церемонією нагородження переможців.

Організатори чемпіонату висловлюють особливу подяку Сергієві Анатолійовичу Копилову, ректорові Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка; Володимирові Анатолійовичу Федорчуку, завідувачеві кафедри інформатики; Вікторові Самійловичу Щирбі, деканові фізико-математичного факультету; Іванові Івановичу Стасюку, завідувачеві кафедри спорту та спортивних ігор. Також  оргкомітет дякує  директорові  готелю “7 днів” Пульнікову Андрієві Віталійовичу за те, що він надав місце для проведення чемпіонату,  Євгенові Кошеленку, директорові розважального клубу «GO:Entertainment за допомогу в організації вуличного фестивалю, а також компаніям «Регіон ІТ» та «ІТ промоушн», міському парку атракціонів та інтернет-центру «Термінал». За допомогу в організації міні-турнірів з інтелектуальних настільних ігор та вуличних видів спорту організатори завдячують Дмитрові Бойку.

Інтернет-зв’язок на чемпіонаті забезпечувала компанія «Мережа Ланет». Учасників фестивалю пригощали: піцерія «Skypizza», закусочна «Бургер Шеф», кав’ярні «Філіжанка» та «Аристократ».

І поки емоції та враження від чемпіонату ще не зовсім забулися, його тріумфатори ще не встигли вповні насолодитися смаком перемоги, вже розпочалася підготовка до нового чемпіонату.

Лілія Нурадінова, Юлія Аліменко, студентки
ІV курсу факультету української філології
та журналістики (спеціальність “Журналістика”)