Польський друг нашого університету

Польський друг нашого університету

IMG_0513

Міжнародні конференції, обмін студентами – ті, хто навчаються у К-ПНУ встигають і світ побачити, і себе показати. Можливості для цього – є.

Так, студенти факультету корекційної і соціальної педагогіки та психології («спеціальна освіта») днями відправляються на міжнародну конференцію у м. Варшаву.

– Вже декілька років співпрацюємо з Академією педагогіки ім. Марії Гжегожевської, – розповідає Олексій Гаврилов, завідувач кафедри логопедії та спеціальних методик. – Діє програма обміну студентами – наші студенти їдуть в Польщу на кілька днів, а ті – до нас приїжджають. Двосторонній обмін досвідом. Цікавить, перш за все – як в них функціонують спеціальні дошкільні установи, спеціальні школи, приватні школи. Як в них працює ця система інклюзивного навчання. Це оглядові екскурсії, але водночас студенти зближуються з польською молоддю і надалі підтримують зв’язки

рз

“По секрету” розповідає, що ця поїздку в Польщу має і таку мету – укласти угоду з одним з варшавських університетів. Це дасть можливість організації подвоєної підготовки на базі ОКР «бакалавр» для спеціальності «спеціальна освіта». Тобто, студенти, які отримають в К-ПНУ ступінь бакалавра, зможуть продовжити навчання на магістратурі в Польщі, а також проходити там стажування.

Оксана Грушанська