Фізико-математичний факультет приймає гостей

Фізико-математичний факультет приймає гостей

15 вересня 2016 року на фізико-математичний факультет завітали учні 11 класу Кам’янець-Подільської спеціалізованої школи-інтернату I-III ступенів “Славутинка”, а також учитель математики Поліщук Любов Феодосіївна та вихователь В’юнова Людмила Іванівна.

Гостей зустрів заступник декана з виховної та профорієнтаційної роботи Беркещук Михайло Васильович. Із цікавими розповідями про наш факультет, навчання та життя «фізматівців» познайомила Марина Олександрівна Мястковська (заступник декана з навчально-методичної роботи).

У рамках заходу завідувач кафедри інформатики Федорчук Володимир Анатолійович (доктор технічних наук, професор) проінформував дітей щодо напряму роботи кафедри, розповів про спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні технології», а також про тренди цієї професії та працевлаштування випускників.

Доцент кафедри Іванюк Віталій Анатолійович наочно ознайомив одинадцятикласників із роботою факультету в мережі Internet: офіційний сайт фізико-математичного факультету (http://fizmat.kpnu.edu.ua/), навчальна платформа для створення персоналізованого навчального середовища  Moodle (http://moodle.kpnu.edu.ua/), портал Office 365; можливості роботи з такими сервісами і платформами; розповів про методику дистанційного навчання для студентів.

Насамкінець Михайло Васильович Беркещук провів майстер-клас із виготовлення та дослідження параметрів електрохімічного конденсатора. Майстер-клас на початку супроводжувався пізнавальною інформацією та теорією, що перейшли в практику. Діти спостерігали за дослідами та допомагали під час виготовлення суперконденсатора, разом обробляли отримані за допомогою лабораторного приладдя дані та провели потрібні розрахунки, щоб отримати необхідні результати.

Майстер-клас був цікавим і пізнавальним для школярів та їх керівників. Такий захід з запланованих, на фізико-математичному факультеті для школярів та студентів не останній. Будемо раді зустріти усіх охочих у стінах нашого факультету!

Прес-служба