XVІI засідання Консорціуму Варшавського та українських університетів

XVІI засідання Консорціуму Варшавського та українських університетів

 30 вересня – 1 жовтня 2016 року у м. Варшава відбулося XVІI засідання Консорціуму Варшавського та українських університетів. Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка на засіданні представляли ректор, професор С.А. Копилов і декан факультету іноземної філології, доцент В.С. Кшевецький.

Цього року, окрім святкування 200-річчя від дня заснування одного з найбільших і найдавніших вищих навчальних закладів Республіки Польща, Консорціум також відзначив десяту річницю своєї роботи, провідний напрямок діяльності якого – сприяння плідній співпраці українських та польських університетів.

Співпраця українських та польських вищих навчальних закладів має абсолютно фундаментальне значення для міцних відносин обох країн. Варшавський та українські університети мають багато спільних історичних моментів, і це прекрасний фундамент для подальших проектів в академічній та науковій сферах. Це перебуває під особливим наглядом польської держави, адже саме український напрямок був, є та буде пріоритетним у зовнішній політиці Республіки Польща.

Учасники заходу обговорили проблему сучасного стану, розвитку та перспектив вищої освіти в Польщі та Україні, реалізацію проекту «Східних Студій», програм Еразмус + і Горизонт 2020,  окреслили основні стипендіальні пропозиції на 2016/2017 навчальний рік (детальніше про стипендіальні програми див. за посиланням) .

 Також нагороду Консорціуму за монографічне дослідження отримав Петро Кралюк (Козацтво в контексті українсько-польських стосунків: літературні інтерпретації ранньомодерного періоду : монографія / П. М. Кралюк. – Острог : Видавництво Національного університету «Острозька академія», 2015. – 282 с.).

Прес-служба університету