“Іван Огієнко і сучасна наука та освіта”: п’ятнадцятий випуск наукового збірника                                                                 

“Іван Огієнко і сучасна наука та освіта”: п’ятнадцятий випуск наукового збірника                                                                 

2018  рік  на факультеті української філології та журналістики закінчився випуском наукового збірника «Іван Огієнко і сучасна наука та освіта». Це вже 15 випуск філологічної серії збірника цього формату і особливою відзнакою його є  сама його з’ява у ювілейний сотий рік від заснування університету.

З моменту заснування наукового видання відповідальним редактором збірника була Сохацька Є.І, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української літератури. З 2016 року головний редактор Марчук Л.М., доктор філологічних наук, професор кафедри української мови, а відповідальний редактор – Рарицький О.А., доктор філологічних наук, доцент кафедри української літератури та компаративістики.

Головна мета видання сприяти розвитку огієнкознавства, наукового та професійного потенціалу широкого загалу науковців усієї України та зарубіжжя; поширення наукової інформації; створення відкритого дискусійного майданчика, де можна обговорювати нові наукові погляди; обговорювати актуальні проблеми сучасного мовознавства, літературознавства, педагогіки через призму ідей великого Українця, вченого, педагога, краєзнавця, релігійного діяча – Івана Огієнка.

Ювілейний випуск має шість рубрик: мовознавчі студії Івана Огієнка; Іван Огієнко як письменник, літературознавець, публіцист;  література Поділля у контексті світової класики; духовна і науково-педагогічна діяльність Івана Огієнка; Іван Огієнко і Кам’янець-Подільський державний український університет; рецензії. Географія науковців надзвичайно різноманітна від Дрогобича та Луцька до Харкова і Дніпра. До збірника подали свої публікації 10 докторів наук, 54 кандидатів наук та низка статей аспірантів і магістрантів.

На сторінках видання висвітлюються різноманітні сучасні педагогічні проблеми, пов’язані з теорією і практикою викладання філологічних дисциплін та літературного краєзнавства.

Збірник рекомендовано науковцям, викладачам, студентам-філологам і всім, хто цікавиться філологічною наукою та краєзнавством.

Надія Лаврусевич, доцент кафедри історії української

літератури та компаративістики