Люди, які творять свою долю

Люди, які творять свою долю

Це – ми. Сьогодні молодь будує майбутнє своїми руками! Студентка нашого університету, комунікаційна координаторка ВІ “Активна Громада” Катерина Дем’ян взяла участь в обговоренні стратегії розвитку молодіжної політики до 2030 року.

Наталія Шевчук – член Національної молодіжної ради України – презентувала напрацювання НМРУ щодо стратегії розвитку молодіжної політики 2030, після чого представники місцевої влади, громадських та молодіжних організацій, активна молодь міста Кам’янця-Подільського обговорили 13 запропонованих пунктів:

– участь молоді в процесі прийняття рішень;

– залучення молоді до політичної діяльності;

– безпека та екологія;

– формальна та неформальна освіта;

– інклюзія та права людини;

– здоров’я молоді;

– економічна інтеграція молоді: підприємництво і працевлаштування;

– доступ до інформації;

– підвищення мобільності молоді;

– молодіжна діяльність і волонтерство;

– молодіжне житло та інфраструктура;

– культурна дипломатія;

– молодіжна політика в умовах децентралізації та відкритого – 14-го, тема якого буде визначена на основі онлайн-коментарів.

 

«Молодіжна стратегія 2030 – це новий крок для молоді всієї України. Розроблений документ стане поштовхом для подальшого розвитку молоді, основою для написання конкретних цільових програм.

Не може не тішити те, що до обговорення стратегії розвитку молодіжної політики долучається активна молодь всієї країни. Адже хто, як не сама молодь, може знати, що необхідно для нашого майбутнього» – зазначив Тарас Пономаренко, голова інформаційного сектора Молодіжної ради Кам’янця-Подільського.

Приємною несподіванкою стала презентація паспорта громадянина Молодіжної столиці України. Паспорт є водночас календарем заходів, які відбуватимуться у Кам’янці-Подільському впродовж року. Роздрукувати його можна з сайту міської ради. Відвідуючи заходи впродовж року, громадянин буде отримувати печатки. Той, хто назбирає більше печаток, отримає наприкінці року приємний подарунок від міського голови Михайла Сімашкевича: політ на повітряній кулі, поїздка на яхті Дністром, на квадроциклі містом за 1, 2 і 3 місце відповідно!

Ознайомитися з рекомендаціями та доповнити їх можна за посиланням.

Напрацювання пропозицій щодо стратегії здійснюється в партнерстві з UNICEF Ukraine та за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках проекту “Розвиток сталих моделей молодіжної участі”, що є частиною програми “Посилення життєстійкості та підвищення громадянської активності підлітків і молоді в східній Україні”.

Зорганізовуйтеся та вносьте спої доповнення та пропозиції до напрацювань НМРУ!

Катерина Дем’ян, комунікаційний координатор
Всеукраїнської
ініціативи «Активна Громада»