Сектор для легкоатлетичних метань відкрито

Сектор для легкоатлетичних метань відкрито

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка тримається на трьох китах: наука, мистецтво та спорт.

Сьогодні кожен розуміє, що для якісної підготовки кваліфікованих фахівців та спортсменів високого класу необхідна сучасна матеріально-технічна база.

27 березня на стадіоні К-ПНУ імені Івана Огієнка відбулося урочисте відкриття сектора для легкоатлетичних метань.

2018 року було ухвалено рішення про внесення змін до обласної цільової програми розвитку фізичної культури і спорту на 2018-2021 роки та укладено угоду про виділення коштів в розмірі 750,00 тис. грн. Кошти було виділено в березні 2019 року. Сектор огорожі для метання диска й молота закуплений у Республіці Польща. 7 березня поточного року розпочато роботи з капітального ремонту сектора огорожі для легкоатлетичних метань, а сьогодні відбулося його урочисте відкриття.

На святі були присутні почесні гості, за підтримки яких вдалося здійснити цю мрію: Михайло Зарогородній, голова Хмельницької обласної ради, Василь Процюк, депутат Хмельницької обласної ради, Петро Павлюк, депутат Хмельницької обласної ради, Олександр Прокопов, депутат Хмельницької районної ради, голова федерації легкої атлетики Хмельницької області, Сергій Копилов, ректор університету, Дмитро Васільянов, секретар Кам’янець-Подільської міської ради, викладачі, працівники та студенти університету.

Ректор університету Сергій Копилов вручив почесним гостям ювілейне видання книги “Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Перші 100 років поступу”.

Приємним моментом на урочистому відкритті сектора огорожі для легкоатлетичних метань було нагородження Леоніда Гурмана, завідувача кафедри легкої атлетики з методикою викладання, відзнакою Хмельницької обласної ради за багаторічну наукову діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток університету, підготовку висококваліфікованих фахівців, впровадження сучасних методів навчання та виховання молоді і з нагоди шістдесятирічного ювілею, а також Почесною грамотою виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради за активну громадську і професійну діяльність.

Цього року, 16 вересня, факультету фізичної культури виповнюється 70 років.

За цей період на Олімпійських іграх було здобуто 16 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей. Дворазовим олімпійським чемпіоном із легкоатлетичних метань був випускник університету Анатолій Бондарчук. Вже 10 років поспіль на базі стадіону КПНУ імені Івана Огієнка проводяться змагання з метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука.

Після встановлення сектора огорожі для метань диска і молота на стадіоні К-ПНУ імені Івана Огієнка з 1.04. по 20.04 2019 будуть проводитися збори збірної команди України з легкоатлетичних метань, а після них 18-20 квітня будуть проходити другі Всеукраїнські змагання з метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука, на які запрошені спортсмени-метальники найвищої кваліфікації з усієї України.

Оксана Фаріон