Відбувся День відкритих дверей

Відбувся День відкритих дверей

14 грудня 2019 року в навчальному корпусі №1 Університету Огієнка розпочався цикл традиційних Днів відкритих дверей для випускників закладів загальної середньої освіти та закладів освіти, які готують фахівців за освітньо-професійними програмами на початковому рівні (короткому циклі) вищої освіти.


Такі заходи проводяться з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів із життям університету, факультетами та спеціальностями навчального закладу. Понад 70 школярів прибули до університету, щоб отримати інформацію щодо вступної кампанії й відчути неповторну атмосферу першого українського університету.

Вітальне слово виголосив керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету Володимир Адамовський, котрий ознайомив присутніх із програмою Дня відкритих дверей. Володимир Іванович зазначив, що університет є абсолютно відкритим для всіх абітурієнтів, котрі свідомо зроблять правильний вибір і вже як студенти продовжать формувати свої професійні навички в нашому закладі.

Декан природничого факультету Іван Федорчук наголосив на перевагах навчання на природничому факультеті, повідомив про всеукраїнські олімпіади Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, які проводяться з метою професійної орієнтації вступників і дають можливість отримати від 1 до 20 додаткових балів з одного предмета, що додаються до результатів сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання під час вступу на природничий факультет. Також він розповів про студентське життя на факультеті й за якими спеціальностями проводиться підготовка фахівців.

З інформацією про специфіку навчання на економічному факультеті виступили науково-педагогічні працівники та декан факультету Віталій Ткачук. Вони розповіли слухачам про перспективи майбутнього працевлаштування, бази практик, попит на ринку праці фахівців туристичної галузі та готельно-ресторанного бізнесу.

Після офіційної частини викладачі кафедри географії та методики її викладання (завідувач – І.П. Касіяник) та студенти природничого факультету підготували для майбутніх абітурієнтів надзвичайно цікаву програму. В рекреаційній зоні університету випускники шкіл та коледжів ознайомилися з особливостями навчання на природничому факультеті та різними напрямами діяльності викладачів кафедри. Майбутні абітурієнти брали участь у квестах, майстер-класах, вікторинах, інтелектуальних іграх, виконували завдання на кмітливість, спілкувалися з викладачами та студентами факультету.Також охочі мали змогу пройти пробне тестування з географії.

Нагадуємо, що наступний День відкритих дверей у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбудеться 21 грудня 2019 року!

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки
та сприяння працевлаштуванню випускників університету