Справжній керівник – запорука успіху його команди

Справжній керівник – запорука успіху його команди

Лідер, який надихає на працю. Лідер, який викликає бажання працювати з максимальною самовіддачею. Лідер, який закликає вкладати душу в роботу. Лідер, який заражає світлою ідеєю та її реалізацією.

Рядки вдячності адресуються кандидату філологічних наук, доценту Галайбіді Оксані Василівні.

Спільними зусиллями і під Вашим керівництвом кафедрі англійської мови факультету іноземної філології  вдалося чимало.

Кафедрою постійно залучаються до співпраці носії англійської мови, що є великим стимулом для студентів і нагодою удосконалювати комунікативні уміння на практиці. Так, у 2015-2016 н.р. кафедра співпрацювала з Фулбрайтівським стипендіатом з Америки Грейс Магоні. Вона проводила практичні заняття, на яких знайомила студентів із звичаями, культурою Америки, особливостями сучасної англійської мови. У березні 2016 року низку лекцій прочитав американський науковець Пітер Хенсель (Каліфорнія, університет Сан Франциско). Були запрошені на зустріч зі студентами учасники Миротворчої місії з Канади, волонтери Корпусу Миру Karl Tyler, Gabriel Cortez, Nia Velazquez, які провели низку вершопів. У 2020 англійськомовні зустрічі зі студентами мав професор Волинського університету Деніел Шерік.

У грудні 2017 року зусиллями кафедри укладено угоду з Корпусом Миру і з грудня 2017 по березень 2020 року на кафедрі викладала магістр освіти, волонтер Корпусу Миру США Ешлі Емерсон.

З відкритттям спеціальності 035 Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно) першого «бакалаврського» рівня вищої освіти, з метою підвищення відповідної кваліфікації викладач О.В. Галайбіда пройшла шестимісячне, викладачі Свідер І., Фрасинюк Н.І., О.М. Литвинюк, Н.М. Сліпачук пройшли трьохмісячне стажування у Хмельницькому національному університеті на кафедрі германських мов і перекладу.

З Вашої активної участі до роботи кафедри було залучено доктора філологічних наук, професора Львівського університету імені Івана Франка Т.В. Яхонтову, яка є визнаним спеціалістом з академічного письма, і лекції якої високо оцінюють студенти-магістранти, для яких важливо знати особливості англійськомовного наукового письма і принципи академічної доброчесності.

За останні 5 років викладачами видано 40 навчальних та навчально-методичних посібників, розроблено методичні рекомендації до виконання самостійної, індивідуальної роботи студентів, проходження навчальної та виробничої практики.

Цьогоріч студенти спеціальності 035.04 Філологія (Германські мови та літератури (переклад включно) вперше проходили виробничу практику зі спеціальності. Для цього велику роботу проведено щодо пошуку баз практик і підписання угод (ними стали перекладацькі бюро та Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, Бюро перекладів «Центр» м. Кам‘янець-Подільський, ПрАТ «Волиньхолдінг», компанії  «Контінентал Фармерз Груп», м. Тернопіль, приватне підприємство “Новатор”, м.  Хмельницький).

У 2017 році кафедрою започатковано щорічне проведення Всеукраїнської інтернетної конференції «Текст і дискурс: когнітивно-комунікативні перспективи», до якої долучаються науковці з різних регіонів України.

Кафедра також виступила співорганізатором наукової конференції, яку проводить кафедра англійської філології та перекладу Житомирського державного університету імені Івана Франка спільно з кафедрою теорії та практики перекладу з англійської мови Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, кафедрою германської філології та методики викладання іноземних мов Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Студенти беруть активну участь у щорічній безкоштовній інтерактивній  Міжнародній студентській інтернет-конференції «Англійська мова у міждисциплінарному контексті безперервної освіти», започаткованій кафедрою англійської мови у 2012 році. У різні роки співорганізаторами конференції були: Державний університет Акакі Церетелі (Грузія), Католицький університет у Ружомбероку (Словаччина), Університет Миколая Коперника (Польща), Стамбульський університет Сабахаттіна Заїма (Туреччина), Донецький національний університет імені Василя Стуса (Вінниця), Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського (Вінниця), Житомирський державний університет імені Івана Франка (Житомир). На таких конференціях студенти мають змогу апробувати власне наукове дослідження, а також сформувати власну стратегію наукової діяльності в подальшому. Проведено VIIІ конференцію, у якій взяли участь 82 студенти з 5 ЗВО України (Житомирський державний університет імені Івана Франка, Донецький національний університет імені Василя Стуса, Хмельницький національний університет, Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка).

Викладачі і Студенти беруть участь у роботі в навчально-науковому Центрі американо-британських досліджень, який створено на базі кафедри англійської мови.

На базі Центру щороку проходять  2 конференції:

  • Всеукраїнська наукова інтернет-конференція «Текст і дискурс: когнітивно-комунікативні перспективи» та
  • Міжнародна студентська Інтернет-конференція «Language in Interdisciplinary context of Life-long Education»

Кафедрою англійської мови ведеться співробітництво з такими міжнародними інституціями:

  • TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages) – міжнародна організація викладачів англійської мови – офіс в місті Александрія (Alexandria, Virginia, USA). Викладачі кафедри О.М. Литвинюк у 2018 р. (Львів), А.А.Марчишина у 2019 р. (Харків) взяли участь у щорічних конференція Українського відділення TESOL;
  • Корпус Миру США. У рамках укладеної у 2017 році угоди викладання  на кафедрі з грудня 2017 по березень 2020 року проводила волонтер Ешлі Емерсон.

Багато років поспіль викладачі кафедри (О.В. Галайбіда, Т.М. Петрова) беруть участь у журі регіонального туру конкурсу учнівських наукових робіт МАН. Цьогоріч переможців цього конкурсу було запрошено до участі у Міжнародної студентської Інтернет-конференції «Мова в міждисциплінарному контексті безперервної освіти» і публікацій результатів їхніх досліджень.Шановна Оксано Василівно, Ваша підтримка була і є свідченням небайдужого ставлення до проблем нашої кафедри. Від усього серця бажаємо Вам та Вашій сім’ї міцного здоров’я, злагоди, взаєморозуміння, душевного спокою, достатку, незгасаючої жіночої енергії та жаги до нових звершень і досягнень.

Низький уклін Вам за натхненну і самовіддану працю, за Ваше небайдуже ставлення до кафедри англійської мови. інтелігентність, професіоналізм, тактовність, слушну пораду, підтримку і за частку душі, подаровану нам.

За інформацією кафедри англійської мови та деканату факультету іноземної філології