Продовжуючи загальноуніверситетські заняття з проектних технологій…

Продовжуючи загальноуніверситетські заняття з проектних технологій…

19 квітня за участю кандидата біологічних наук, доцента, завідувача кафедри екології Києво-Могилянської академії Віктора Карамушки відбулося чергове заняття з проектних технологій. Віктор Іванович – фахівець з проблем управління проектами і має значний досвід їх організації, він презентував канадську версію «Менеджменту, спрямованого на результати» (Results Based Management), зокрема пакет технологічних інструментів для формування меж будь-якого  проекту та його впровадження. Запропонована проблематика отримала логічне продовження на наступному занятті, у контексті якого було акцентовано увагу на практичному складникові процесу. Особливу цінність мав аналіз окремих сегментів проектів, сформованих у нашому університеті, та оперативних правлень у межах наведення визначених базових позицій та формулювань відповідно до загальноприйнятих європейських стандартів.

Висловлюємо вдячність Віктору Карамушці за співпрацю з викладачами з проблем технологічного забезпечення формування проектів, що також полягала в наданні їм консультативної підтримки. Така  співпраця є цінною з огляду на потреби оптимізації проектної діяльності нашого університету та підготовку робіт до анонсованого конкурсу.

Виразну практичну цінність мав тренінг «Підготовка проекту: етап перший», який 28 квітня провела керівник  відділу фандрайзингу  Оксана Почапська. Оксана Іванівна запропонувала  практичні алгоритми моделювання та технологічне забезпечення проекту з конкретної проблеми, а також особливості пошуку замовників.  Зацікавлення викликав інтерактивний формат роботи, що проводився у формі тренінгу і стосувався запропонованої аудиторією теми проекту. Важко переоцінити значущість сучасного online-інструментарію, який був використаний для візуалізації створення проекту та організації комунікації зі всіма учасниками заняття.

03 травня 2022 року о 14.00 відбудеться чергове заняття з проектних технологій, у межах якого своїми знаннями та досвідом будуть ділитися викладачі природничо-економічного факультету, який має найвищі в університеті досягнення у проектній роботі.  Буде можливість поспілкуватися з кандидатом географічних наук, завідувачем кафедри географії та методики її викладання Ігорем Касіяником щодо технологій та практики  створення проектів Ігор Петрович поділиться власним досвідом  (успішного та проблемного) пошуку замовників та співпраці з ними.

Одну з найскладніших проблем щодо організації командної роботи в межах проекту порушить фахівець з економіки підприємництва, кандидат економічних наук  Вероніка Буторіна, яка є автором значної кількості проектів, у тому числі і підготовлених за безпосередньої участі студентів.

Доєднатися до зустрічі можна за покликанням:

https://us02web.zoom.us/j/84012043132?pwd=eXJ0ZkxCa1hjQlBYeVJXQWFaZ3Z6dz09

Ідентифікатор конференції: 840 1204 3132

Код доступа: 955223

 

Запрошуємо до подальшої співпраці!

Відділ наукової роботи
Відділ міжнародних зв’язків
Відділ фандрайзингу