08 травня – День пам’яті та примирення

08 травня – День пам’яті та примирення

Майже століття тому світ зіштовхнувся з нацизмом – жорстокою, безжальною, кривавою ідеологією, яка панувала тоді в Німеччині. У боротьбі з абсолютним злом зумів об’єднатись весь цивілізований світ. Друга світова війна змусила всіх на міжнародній арені зняти маски і визначити свій шлях.

Щороку 08 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення – річницю капітуляції Німеччини як символ перемоги над нацизмом. Більше 80 років тому український народ також став на шлях боротьби з агресором. Цей величний подвиг вічно житиме в пам’яті поколінь, ми не забудемо мільйонів загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій і нацистських переслідувань. 80 років ми повторювали «ніколи знову», оплакували жертв кривавої війни, молилися за мир у світі, бо пам’ять про ті темні часи жевріла в наших серцях.

На долю українців справді випало багато страждань, та в кожного великого народу й історія велика. Сьогодні ми протистоїмо черговій кривавій системі, щиро віримо, що перемога добра – неминуча і нам вдастся відстояти свої землі, свою свободу і майбутнє своїх дітей, з вірою в те, щоб «ніколи знову» більше не перетворилось на «можемо повторити».