Продовжуємо працювати задля перемоги

Продовжуємо працювати задля перемоги

К-ПНУ продовжує роботу у період воєнного стану, науково-педагогічні працівники й здобувачі освіти К-ПНУ зосереджують свої зусилля для надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, постраждалим внаслідок бойових дій, воїнам в ЗСУ та ТрО тощо. Зокрема, завдяки подружжю Зданюків внутрішньо переміщені особи, які проживають в гуртожитках К-ПНУ, отримали допомогу від жителів німецького містечка Грос-Умштадт. Останні відгукнулися на запит щодо потреб українців, які евакуювалися зі східних регіонів. Підготовкою та організацією керувала пані Мішель, доставив вантаж до кордону пан Міхаель, тож щиро дякуємо за підтримку.

 

Продовжуємо роботу на освітньому фронті, зокрема за ініціативи відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету в К-ПНУ розпочались безкоштовні онлайн-курси для підготовки до національного мультипредметного тесту (НМТ), який складатимуть абітурієнти у 2022 році. Заняття проводяться у двох групах із предметів, які є складниками НМТ (українська мова, математика та історія України), тричі на тиждень.

Викладачі кафедри української мови разом з усіма охочими продовжують удосконалювати усне та писемне українське мовлення. Відтак слухачі вже мають успіхи у декламуванні поезій та скоромовок українською мовою, наполегливо намагаються стежити над вимовою голосних і приголосних звуків, уникати мовних покручів.

Пресцентр