Конкурс на Міжнародну премію 2023 року в межах програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці»

Конкурс на Міжнародну премію 2023 року в межах програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці»

Секретаріат ЮНЕСКО розпочав прийом заявок для визначення номінацій у конкурсі на Міжнародну премію 2023 року в межах програми L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці».

У 2023 році будуть нагороджувати п’ятьох видатних наукових дослідниць у галузі фізичних наук, математики та інформатики. Кожна із п’яти лауреаток отримає нагороду в розмірі 100 000 євро за внесок у наукові дослідження на церемонії, яка відбудеться в березні 2023 року.

Кінцевий термін подання заявок для визначення номінацій – 31 травня 2022 року.

Єдиним інструментом для подачі заявок кандидатів та моніторингу процесу відбору є спеціальна онлайн-платформа  www.forwomeninscience.com. Заявки в паперовому вигляді не розглядатимуть.

Контакти Секретаріату в разі виникнення додаткових запитань:

fwis@unesco.org (в копії: ap.coppola@unesco.org ).

Довідка: зазначена програма була заснована в 1998 році і є ефективною можливістю для підтримки та заохочення українських науковців-жінок, а також просування їхніх досліджень на міжнародному рівні. Крім того, результати попередньої участі українських дослідниць у програмі сприяють укріпленню іміджу України, як держави з великим науковим потенціалом.

Незважаючи на важкі наслідки військової агресії рф проти нашої держави, Україна, разом із міжнародними партнерами, робить усе можливе для підтримки української науки.

Науковий відділ