Особливості вступної кампанії на медичні спеціальності у 2022 році

Особливості вступної кампанії на медичні спеціальності у 2022 році

Для вступників, які цього року будуть подавати документи на медичні спеціальності в Україні, затвердили новий порядок вступу, – про це повідомило Міністерство охорони здоров’я.
В умовах війни виші зараховуватимуть студентів для здобуття ступеня фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, бакалавра та магістра в особливому порядку.
Нагадуємо, що К-ПНУ здійснює підготовку фахівців за медичною спеціальністю Фізична терапія, ерготерапія.
Вступники звільняються від проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).


Крім того, можуть подавати не більше 5 заяв на місця державного і регіонального замовлення та до 20 заяв на “контракт”.Конкурс для майбутніх студентів медичних спеціальностей здійснюватиметься за результатами національного мультипредметного тесту (НМТ) з трьох предметів: української мови, математики та історії України.
Також є можливість вступати до університетів з результатами ЗНО попередніх років – 2019-2021 . При цьому у МОЗ нагадали, що такі результати ЗНО можуть враховуватися тільки якщо різниця між НМТ та ЗНО з відповідного предмета не перевищує 15 балів.

Більш детально ознайомитися з умовами вступної кампанії 2022 року можна на офіційному сайті Міністерства освіти і науки України.

За інформацією МОЗ