«Українцями ми народилися»: творча зустріч і майстер-клас із вишивки зі Світланою Макаренко

«Українцями ми народилися»: творча зустріч і майстер-клас із вишивки зі Світланою Макаренко

26-28 жовтня в межах культурно-освітнього проєкту «Українцями ми народилися» кафедра образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва спільно зі членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України, майстринею вишивки, лауреатом мистецької премії ім. Тетяни Пати, керівником гуртка «Вишивка» КПНЗ «Центр позашкільної роботи №1» Дніпровської міської ради Світланою Макаренко організували творчу зустріч і майстер-клас із вишивки.

Мисткиня родом із Кам’янця-Подільського, живе і працює у Дніпрі.

Рятуючись від війни, Світлана Петрівна привезла до рідного міста весь свій скарб – величезну колекцію робіт. Мінівиставка представлена в стінах нашого університету (вул. Гагаріна,47), де студенти, викладачі мистецьких навчальних закладів міста та всі охочі мали змогу помилуватись надзвичайно красивими, різноманітними, багатими палітрою узорів, технік та кольорів роботами.

Для учасників творчої зустрічі та всіх охочих у читальному залі мистецької літератури організували книжкову виставку «Українське народне мистецтво», яка демонструє історію виникнення і розвитку мистецтва вишивки. Наші предки вважали, що вишиті речі є сильним оберегом від усього поганого та злого.

Віримо, що незабаром сотні яскравих вишивок прикрасять полотна на честь перемоги України, перемоги добра над злом!

Бібліотека К-ПНУ