Соціально-психологічний тренінг «Я в системі соціальних стереотипів»

Соціально-психологічний тренінг «Я в системі соціальних стереотипів»

Однією з надвагомих умов інклюзивної освіти є створення соціального середовища, позитивно налаштованого до людей з особливими освітніми потребами. Реалізація цієї умови ускладнюється негативними суспільними стереотипами, які домінують не лише в громаді в цілому, а й у навчальному середовищі, зокрема.

Попри те, що останнім часом упередженість суспільства все ж потроху зменшується завдяки активному запровадженню інклюзії на різних рівнях, проблема негативних стереотипів залишається виразною.

7 листопада асистент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Тетяна Валько спільно із здобувачами вищої освіти третього року навчання спеціальності 016 Спеціальна освіта (Олігофренопедагогіка) провели соціально-психологічний тренінг «Я в системі соціальних стереотипів» для здобувачів 1 курсу першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти природничо-економічного факультету з метою розвитку в них уявлень про людей з ООП; формування емпатії, толерантності; усвідомлення своєї позиції в спілкуванні з людьми з ООП; розуміння труднощів та потреб інших людей, гуманному ставленні до них.

Кафедра спеціальної
та інклюзивної освіти