У К-ПНУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Психолого-педагогічний супровід дітей з інтелектуальними порушеннями в умовах спеціальної та інклюзивної освіти»

У К-ПНУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Психолого-педагогічний супровід дітей з інтелектуальними порушеннями в умовах спеціальної та інклюзивної освіти»

09 листопада відбулась ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Психолого-педагогічний супровід дітей з інтелектуальними порушеннями в умовах спеціальної та інклюзивної освіти», яку організували: кафедра спеціальної та інклюзивної освіти К-ПНУ, кафедра спеціальної та інклюзивної освіти Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, кафедра спеціальної освіти і соціальної роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка, Управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради, ГО Центр психологічної допомоги «Гармонія», Українська асоціація корекційних педагогів.

У заході взяли участь 167 учасників із 12 областей України, до зустрічі також долучився колега з Ізраїлю. З-поміж учасників конференції: 11 докторів і 38 кандидатів наук, викладачі, аспіранти з 15 закладів вищої освіти, директори шкіл, реабілітаційних закладів, працівники інклюзивно-ресурсних центрів, педагоги й психологи закладів дошкільної та середньої освіти, представники департаментів освіти і громадських організацій.

Під час конференції в межах 5 секцій обговорили наукові й практичні питання в такому проблемному полі:

Особливості навчання дітей з інтелектуальними й складними порушеннями розвитку в закладах спеціальної та інклюзивної освіти в умовах воєнного стану.
Технології корекційно-розвиткової роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями раннього та дошкільного віку.
Партнерська взаємодія з батьками дітей з ООП в закладах спеціальної та інклюзивної освіти.
Психологічна й соціальна допомога дітям з ООП та їхнім родинам в умовах воєнного стану.
Формування професійної компетентності фахівців з освіти дітей з ООП в умовах сучасного ЗВО.
Щиро дякуємо всім учасникам конференції за актуальні, цікаві й змістовні доповіді!

 

Кафедра спеціальної та
інклюзивної освіти