Проєкт «Долаємо стрес і тривожність разом: учителі – учні – батьки»

Проєкт «Долаємо стрес і тривожність разом: учителі – учні – батьки»

У 2022 році за ініціативи та під егідою Міністерства закордонних справ Латвії задля підтримки України функціонують 15 проєктів. В одному з цих проєктів беруть участь представники Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка МОН України, Резекненської академії технологій (РАТ), Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України та Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського.

Проєкт «Мережева система підтримки для педагогів, спрямована на зниження рівня тривожності в дітей у регіонах, що постраждали від війни» реалізують задля надання допомоги людям в Україні, які постраждали від агресії рф, а також для сприяння відновленню економіки і забезпечення процесу подальшої європейської інтеграції.

Завідувач кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, доктор педагогічних наук, професор Тетяна Опалюк була експертом проєкту. Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи К-ПНУ, тренер програми «Діти та війна. Навчання технікам зцілення» для дітей та батьків (у межах проєкту «Рука допомоги Україні») у співпраці з Українським інститутом когнітивно-поведінкової терапії Наталія Гевчук здійснює психологічний супровід проєкту.

Усі науково-педагогічні працівники кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи долучаються до циклу Всеукраїнських науково-практичних вебінарів «Компенсація освітніх втрат у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану та в повоєнний час», організованого Інститутом педагогіки НАПН України, в межах підписаного договору про співпрацю.

Покликання на сайт проєкту.

Тетяна Опалюк,
доктор педагогічних наук,
доцент, професор,
завідувач кафедри соціальної педагогіки
і соціальної роботи