Екоосвітні заходи до Всесвітнього дня водно-болотних угідь

Екоосвітні заходи до Всесвітнього дня водно-болотних угідь

Щороку 02 лютого відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Задля поширення і поглиблення знань усіх охочих про стан водно-болотних угідь певної місцевості студенти Університету Огієнка мали можливість взяти участь у різноманітних заходах, організованих природничо-економічним факультетом К-ПНУ та Національним природним парком «Подільські Товтри».

Здобувачі вищої освіти спеціальності 091 Біологія  долучилися до семінару, під час якого дізналися багато нового про ВБУ, що знаходяться на території НПП «Подільські Товтри». Зокрема, слухали доповідачів, серед яких були й викладачі К-ПНУ: доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська, кандидат біологічних наук, доцент Микола Матвєєв, кандидат географічних наук, доцент Ігор Касіяник і доктор сільськогосподарських наук, професор Олександр Любинський.

02 лютого студенти-біологи взяли участь у проведенні пізнавального заходу для учнів 5 класу Кам’янець-Подільського ліцею №1. Дітей ознайомили з водно-болотними угіддями НПП «Подільські Товтри», їх значенням у збереженні та відновленні біорізноманіття. Здобувачі вищої освіти К-ПНУ підготували для школярів цікаві екологічні ігри, кросворди і загадки.

03 лютого  у відділі краєзнавства центральної бібліотеки імені Костя Солухи викладачі природничо-економічного факультету спільно зі спеціалістами Національного природного парку «Подільські Товтри» провелии для студентів екологічну інформаційну годину: «Смарагдові перлини Поділля».

Пізнавальною для всіх стала доповідь провідного фахівеця з екологічної освіти Олени Дем’янової про водно-болотні угіддя національного природного парку «Подільські Товтри», яка вкотре підкреслила красу і неповторність природи краю, в якому ми маємо щастя жити. Старший науковий співробітник НПП «Подільські Товтри» Інна Одукалець ознайомила присутніх із цікавою інформацію про важливість водно-болотних угідь у світі, їх глобальне значення для існування біологічного різноманіття. За результатами отриманої інформації студенти створили «Список обіцянок» щодо збереження і відновлення водно-болотних угідь.

Також, фахівці Парку Лілія Пасічник та Любов Касіяник провели зі студентами екологічний квест і тематичні ігри. На згадку про захід учасники створили власноруч рибку оригамі.

Доповненням до заходу стали ілюстрована книжкова виставка, на якій представлені інформаційні документи відділу краєзнавства, а також матеріали з фондів Національного природного парку, та  фотовиставка природних пам’яток і мешканців водно-болотних угідь наших заповідних територій, яка буде експонуватися в бібліотеці протягом місяця.

Кафедра біології та методики її викладання
Національний природний парк «Подільські Товтри»