Професійне зростання студентів факультету фізичної культури

Професійне зростання студентів факультету фізичної культури

09 лютого на факультеті фізичної культури  відбувся захист «Навчальної практики з гімнастики». Здобувачі вищої освіти К-ПНУ, 3 курсу, спеціальності 017 Фізична культура і спорт (Тренер з видів спорту)  поділилися своїми успіхами і враженнями  від отриманого досвіду.

Факультетський керівник, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, старший викладач Олена Клюс подякувала всім науково-педагоігчним працівникам за професійну роботу і зазначила, що практика була організована на високому рівні, спортивний зал вмістив спеціальні обладнання для професійного тренування гімнастів, що є дуже важливою умовою в професійній підготовці спортсменів. Студенти мали можливість перейняти практичний досвід професійної діяльності від провідних тренерів України, а саме старшого викладача кафедри теорії і методики фізичного виховання, заслуженого тренера з гімнастики Володимира Марчука і тренера–асистента кафедри теорії і методики фізичного виховання Данііла Марчука.

Володимир Миколайович (керівник практики) повідомив, що здобувачі вищої освіти активно поводились під час практики, долучались до тренувального процесу, вільно спілкувались із дітьми, що є дуже важливо, оскільки знайти підхід до дитини та вміти навчити її виконувати спеціальні рухові дії можливо лише при умові впевненості у своїх знаннях, а саме в теоретичній і практичній підготовці. Студенти Університету Огієнка успішно впоролись з усіма завданнями й мають достатній рівень  практичної підготовки тренерів.

Данііл Володимирович (керівник практики), відмітив, що під час практики здобувачі мали змогу ознайомитись з основною документацією тренера, а також можливість побудувати тижневий мікроцикл тренування.

Також позитивні відгуки залишили й студенти:

«Я проходив навчальну практику з гімнастики на базі кафедри теорії і методики спортивного виховання. Це важливий крок на шляху до професійного зростання. Під час практики я навчився складати плани-конспекти для учнів різної фізичної підготовки, використовувати різні засоби та методи проведення тренувань, аналізувати помилки; ознайомився з новими прийомами організаційного процесу й застосував їх на практиці, провів заняття в навчально-ігровій формі; виконав різні індивідуальні завдання, обговорив результати з викладачем. Було досить цікаво проходити практику, адже вона дала змогу закріпити всі набуті знання в університеті, виробити організаторські здібності, самовдосконалитись та переконатись у правильності вибору професії. Отже, хочу подякувати всім викладачам, організаторам та керівникам за змогу навчатись у досить не простий час» (студент 3 курсу, групи FKS1-B20 Дмитро Білянський).

«Я  завдячую керівникам практики, які провели мене цим шляхом, та за те, що дали таку можливість поповнити шухлядку знань для майбутньої професії. На цій практиці я зрозуміла, що йду вірним шляхом, і я точно впевнена, що це моя професія!» (студентка 3 курсу, групи FKS1-B20 Руслана Лівінець).

«Під час проходження практики я освоїла корисні навички з проведення навчально-тренувальних занять, закріпила теоретичні знання отримані з навчальної дисципліни «Гімнастика». Мені було цікаво проводити час  і я знову переконалась в правильності вибору своєї професії» (студентка 3 курсу, групи FKS1-B20 Каріна Стрельбіцька ).

Радіємо успіхам наших  здобувачів вищої освіти і бажаємо  їм подальших професійних звершень!

Олена Клюс,
кандидат наук з фізичного виховання та спорту,
старший викладач