Теоретично-практичне навчання з пожежної і техногенної безпеки працівників К-ПНУ

Теоретично-практичне навчання з пожежної і техногенної безпеки працівників К-ПНУ

20 лютого відповідно до наказу ректора К-ПНУ  «Про посилення заходів з пожежної та техногенної безпеки в університеті» провели теоретично-практичне навчання з пожежної і техногенної безпеки працівників університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи (адміністративно-господарської роботи та розвитку матеріально-технічної бази) Олег Рачковський наголосив на основних вимогах нормативних документів з пожежної безпеки закладу вищої освіти, загальної інструкції з пожежної та техногенної безпеки для сторожів навчальних корпусів і чергових гуртожитків університету. Особливу увагу Олег Михайлович приділив діям під час виникнення пожежі, організації евакуації з будівлі на випадок виникнення пожежі та способам гасіння. Усі мали можливість практично відпрацювати приведення вогнегасника в дію.

Під час зустрічі завідувач відділу охорони праці і техніки безпеки Оксана Чорна наголосила на важливості дотримання вимог посадової інструкції працівника, правил і норм охорони праці.

Працівники Університету Огієнка показали належний теоретичний рівень знань з питань здійснення контролю за додержанням протипожежного стану, огляду територій і приміщень, порядку знеструмлення електромережі й дій у разі виявлення пожежі, спрацювання засобів автоматичної пожежної сигналізації та оповіщення людей.

Також, практична перевірка знань працівників проводитиметься на робочих місцях.

Відділ охорони праці і техніки безпеки