Профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики її викладання триває

Профорієнтаційна робота науково-педагогічних працівників кафедри біології та методики її викладання триває

Науково-педагогічні працівники кафедри біології та методики її викладання продовжують профорієнтаційну роботу.

07 лютого  кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк та кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук завітали до Кам’янець-Подільського ліцею № 6, а згодом, 16 лютого – до ліцеїв № 12 та № 13.

Викладачі зустрілися з учнями 11-х класів та ознайомили їх зі спеціальностями природничо-економічного факультету. Зокрема, розказали про особливості навчання і перспективи працевлаштування за спеціальностями 091 Біологія та біохімія та 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини). Щоб довести, що біологія – це перспективна і необхідна наука, науково-педагогічні працівники презентували невеличкі майстеркласи з різних розділів біології, які викликали жваві дискусії: розділення пігментів фотосинтезу методом Крауса та реакція омилення хлорофілу, що підтвердило наявність у листках каротиноїдів (каротину та ксантофілу); вікторина з визначення насіння і спецій у запропонованих колекціях; знайомство із сучасними напрямами мікроморфологічних досліджень на прикладі пилку і спор; ознайомлення з грибами, плаунами, мохами й лишайниками; перегляд за допомогою мікроскопу особливостей будови метеликів тощо. Учні захоплено спостерігали та брали активну участь в обговоренні побаченого.

Надзвичайно приємно зустріти в навчальних закладах міста наших випускників, а тепер і колег – вчителя біології Оксану Пелих, вчителя основ здоров’я Олену Лівшун, вчителя інклюзивного навчання Юлію Сенгилевич (ліцей № 6); вчителя біології Анну Ковальчук (ліцей №12). Пишаємося, що випускники К-ПНУ виховують і навчають гідних випускників і наших майбутніх абітурієнтів!

16 лютого відбулася онлайнова зустріч викладачів кафедри біології та методики її викладання з учнями 10-11 класів та педагогами Ходоровецького ліцею. Доктор біологічних наук, професор Людмила Любінська, кандидат біологічних наук, доцент Інна Григорчук та кандидат біологічних наук, доцент Ольга Оптасюк за допомогою мультимедійної презентації ознайомили учнів із перевагами й перспективами навчання на спеціальностях 091 Біологія та 014 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини), а також працевлаштуванням, науковою роботою, студентським життям тощо. Приємно було поспілкуватися і з нашими випускниками, а тепер вчителями ліцею Зоєю Гулою та Анастасією Худик.

 

Цього ж дня, у межах профорієнтаційної роботи Університету Огієнка кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри біології та методики її викладання Наталія Рубановська та студентка групи Biol1-M22 Єлизавета Колосова завітали до Кам’янець-Подільського ліцею № 3, зустрілися з учнями 11-А та11-Б класів, ознайомили їх зі спеціальностями природничо-економічного факультету, розказали про особливості навчання університеті, про цікаве студентське життя та перспективи працевлаштування.

Кафедра біології та методики її викладання