Формування фахових компетентностей: практика на факультеті спеціальної освіти, психології і соціальної роботи

Формування фахових компетентностей: практика на факультеті спеціальної освіти, психології і соціальної роботи

20-27 лютого відбувся захист звітів щодо проходження виробничих практик «Виробнича соціально-управлінська практика» та «Виробнича стажерська практика за фахом» здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 232 Соціальне забезпечення.

Студенти груп Sz1-B1 та Sz1-B20 мали змогу закріпити та побглиби зання, отримані під час лекційних та практичних дисциплін в університеті.

Базами практик були: Служба у справах дітей Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради; Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді; Департамент соціального захисту населення Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради; КУ «Центр надання соціальних послуг» Збаразької міської ради.

Здобувачі вищої освіти поділилися враженнями:

Богдана Лисак: «Виробнича стажерська практика за фахом поглибила наші знання щодо специфіки діяльності Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради.

Ми задоволені результатами проходженням практики, оскільки оволоділи необхідними фаховими, спеціальними та програмовими компетентностями, дізналися багато нового, цікавого, набули і розширили свій досвід».

Оксана Берник: «Мої враження від проходження виробничої практики лише позитивні. У Службі у справах дітей Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради ми побували вперше. Практика пройшла дуже цікаво, комфортно та результативно. За цей період я дізналася багато нового. Дякую за надану можливість професійного зростання».

Денис Цвинтарний: «Під час проходження виробничої практики в Департаменті соціального захисту населення Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради ми мали можливість удосконалити свої навички та застосувати всі набуті теоретичні знання в університеті. Практика принесла мені  багато пізнавального і корисного практичного досвіду, підтвердила мою впевненість в обраній професії та бажання стати  гарним спеціалістом».

Дана Базилюк: «За весь період проходження виробничої соціально-управлінської практики в Кам’янець-Подільському міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Виконавчого комітету Кам’янець-Подільської міської ради ми дізналися багато нового для себе, побачили як працює Центр з різними категоріями населення та отримали величезний досвід, що є основою на шляху здобуття професії».

Владислав Андрійчук: «Проходження виробничої соціально-управлінської практики в закладах соціального захисту є важливою компонентною навчального процесу, що формує фахові компетентності. Я впевнився у правильному виборі майбутньої професії і надихнувся на подальше самовдосконалення. Дякую за можливість пройти практику, яка дає необхідний досвід для майбутньої професійної діяльності».

 

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи