Круглий стіл: «Обговорення Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти»

Круглий стіл: «Обговорення Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти»

30 березня відбувся круглий стіл: «Обговорення Проєкту Стандарту вищої освіти зі спеціальності 014 «Середня освіта» на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти», організований колективом Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, у якому взяли участь 80 представників з восьми вищих навчальних закладів України.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка представляли доктор біологічних наук, професор кафедри біології та методики її викладання Людмила Любінська та доктор педагогічних наук, доцент кафедри української мови, заступник директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики з наукової роботи та міжнародних зв’язків Анжеліка Попович.

Людмила Любінська є членом Науково-методичної комісії 2 з предметної освіти та спорту з 2016 р. досьогодні. Вона розповіла про особливості розробки Стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта за предметною спеціальністю 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров’я людини).

Учасники круглого столу висловили свої зауваження і пропозиції щодо Проєкту Стандарту. Викладачі Глухівського університету підготували презентації в яких висвітлили своє бачення Стандарту. Особливо учасників круглого столу вразило поєднання у спеціальності біології і здоров’я людини.

Свої пропозиції учасники круглого столу мають право надіслати в Міністерство освіти і науки України. Після розгляду всіх зауважень і пропозицій НМК буде опрацьовувати зміни до Проєкту Стандарту.

Також науково-педагогічні працівники К-ПНУ колективно чи самостійно можуть надсилати свої пропозиції.

Кафедра біології та методики її викладання