Участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» триває

Участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» триває

Триває участь Університету Огієнка в проєкті «Менеджмент інтернаціоналізації та німецько-української співпраці 2022-2023» (MoI Ukraine), який реалізовується за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини, DAAD, Ганноверського університету імені Лейбніца (Німеччина) і Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета проєкту «MoI Ukraine» – забезпечити учасників з українських ЗВО знаннями про різні аспекти інтернаціоналізації та навчити їх менеджменту інтернаціоналізації, а також розвивати німецько-українську співпрацю.

Із 16 до 25 березня 2023 р. Олександра Шамаріна, провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків, і ще 15 представників відділів міжнародних зв’язків українських університетів взяли участь у другому офлайновому воркшопі в межах проєкту.

За 10 насичених робочих днів учасники проєкту відвідали:

  1. Центральний офіс DAAD(Німецька служба академічних обмінів) ум. Бонн. Представники українських університетів мали змогу поспілкуватися з керівництвом DAAD, озвучити свої проблеми та потреби в підтримці освіти під час війни.

  1. Фонд Александра фон Гумбольдта, де учасників ознайомили з можливостями академічних обмінів для українських дослідників інауковців
  2. Конференцію ректорів Німеччини, мерію м. Ганновер, VolkswagenStiftung.

  1. Міжнародний офіс Ганноверського університету імені Лейбніца, де протягом тижня учасникам щодня проводили різні тренінги та презентації: воркшопи з менеджменту конфліктів в освіті, організації міжнародної академічної мобільності; презентації про вищу освіту в Китаї, Бразилії, Індії.

Усі учасники воркшопу представили проєкти, які вони реалізують у своїх університетах. Олександра Шамаріна представила проєкт «Academic Mobility Platform». Мета проєкту – популяризація програм міжнародної академічної мобільності серед студентів К-ПНУ та підвищення рівня їхньої мотивації до участі в таких програмах.

Dr.Birgit Barden–Läufer, керівник міжнародного офісу Ганноверського університету імені Лейбніца, вручила учасникам другого офлайнового воркшопу сертифікати за успішну реалізацію проєктів у своїх університетах.

Відео учасників проєкту можна переглянути тут

Тримаємо міжнародний фронт до Перемоги!

Відділ міжнародних звязків