Від серця до серця: великодні подарунки пораненим воїнам

Від серця до серця: великодні подарунки пораненим воїнам

Останні два роки Великдень для українців набув символічного значення, відтак і цьогоріч будемо відзначати свято в умовах війни, у молитвах про мирне майбутнє України.

У передвеликодні дні в Університеті Огієнка традиційно проводять майстеркласи з писанкарства для здобувачів вищої освіти та всіх охочих. Цього року писанки створювали в межах акції «Від серця до серця: подаруй свою писанку пораненим воїнам».

Учасники цього дійства мали можливість ознайомитися з технікою розпису, орнаментами, притаманними певному регіону, видами та матеріалом, представленим на майстеркласах.

Про історію писанкарства натхненно розповідав Валерій Щегельський, завідувач навчально-наукової лабораторії етнології, який  навчав майстерності охочих взяти участь у розфарбовуванні писанок.

Барвисті, яскраві символи свята , виготовлені з думками про те, що Україна вистоїть і світло переможе темряву – уже сьогодні попрямують у шпиталі та медичні заклади Хмельниччини до поранених захисників.

Щиро вдячні ГО «Кам’янець-Подільський «Ратуша» за сприяння у виготовленні писанок і пасок та забезпеченні логістики.

Сподіваємось, що такі символічні подарунки воїнам: освячені в Храмі Різдва Христового писанки й паски, принесуть воїнам добро, радість і надію у світлий день Христового Воскресіння!

Пресцентр